مغز مرکز کنترل و فرماندهی بدن است. مغز شما اطلاعات و پیام ها را توسط گیرنده ها از داخل و بیرون بدن جمع آوری کرده و فعالیت بدن را با توجه به آن تنظیم خواهد کرد. عوامل مختلفی وجود دارند که موجب آسیب رسیدن به مغز و کاهش کارایی مغز شما خواهند شد؛ در ادامه شما را با نوعی قارچ برای ترمیم دوباره مغزتان آشنا خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.
به گفته دانشمندان، ماده توهمزای موجود در قارچ جادویی (مجیک ماشروم) قابلیت “دوباره تنظیم کردن” مغز افراد مبتلا به افسردگی غیرقابل درمان را دارد.
سایت خبری تحلیلی هنگام Hengamnews.com:
این کشف امید نسبت به درمان افسردگی را افزایش داده است. در تحقیقات محدودی که توسط تیمی از محققان امپریال کالج لندن صورت گرفته به ۱۹بیمار مبتلا به افسردگی دوزی از ماده روانگردان سیلوسایبین داده شد. در حدود نیمی از این بیماران پیشرفتی فوری و همچنین تغییراتی در فعالیت مغزیشان گزارش شد که این حالت تا حدود پنج هفته ادامه داشت.
البته این تیم تحقیقاتی تاکید کرده که افراد نباید به خوددرمانی روی آورند.
به گفته اعضای این تیم، تا قبل از آن که سیلوسایبین به عنوان درمانی برای افسردگی پذیرفته شود، ضروری است تا تحقیقاتی گستردهتر در این مورد انجام شود.
پیش از این هم تحقیقات کوچکی در این مورد صورت گرفت که نشان داد سیلوسایبین میتواند بر روی مغز اثر بگذارد و به مبتلایان به افسردگی این فرصت را بدهد تا از چرخه علائم مربوط به این بیماری خلاص شوند.
اما تاثیر دقیقی که احتمالا این ماده میتواند بر فعالیت مغز داشته باشد، نامشخص بود.
تیم تحقیقاتی امپریال کالج لندن مغز مبتلایان به افسردگی را قبل از درمان با سیلوسایبین و یک روز بعد از آن که بیماران مجددا “هوشیاری” خود را به دست آوردند، از طریق ام آر آی، اسکن کردند.
به گفته دکتر رابین کارهارتهریس، سرپرست تیم تحقیقاتی در امپریال کالج، مغز افراد دچار افسردگی “از صحبت کردن و پاسخ دادن خودداری میکند” و این ماده آن را “دوباره تنظیم میکند”.
دکتر کارهارتهریس به بی بی سی گفت: “بیماران از چنین قیاسهایی استفاده کردند. من دوباره تنظیم شدم، دوباره متولد شدم، دوباره به راه افتادم. و یکی از بیماران گفت که مغزش تخریب شده بود و حالا تمیز شده.”
به هرحال این تحقیق بر روی گروه کوچکی صورت گرفته و گروهی از افراد سالم را که بتوان اسکن مغز آنها را با افراد بیمار مقایسه کرد، شامل نمیشد.
اما شکی نیست که نزدیک شدن به درمان این قبیل بیماران بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه حکایت دارد.
پروفسور میتول متها، از انستیتو روانپزشکی کینگز کالج لندن معتقد است: “مسئله قابل تامل درباره این یافتهها آن است که پس از دریافت یک دوز سیلوسایبین، تغییرات مغزی در شبکههایی اتفاق افتاده که ما میدانیم با افسردگی مرتبط است.”
منبع: هنگام نیوز