بارداری

شاید یکی از سوالاتی که در دوران بارداری بین زوجین رایج باشد، این سوال باشد که آیا می توان در دوران بارداری رابطه جنسی باهم داشته باشند یا خیر؟ در این مقاله از دکتر سلام نکاتی مهم درباره رابطه زناشویی در دوران بارداری را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

شما تمام تلاش خود را می کنید، در نهایت… آن دو خط صورتی در تست بارداری ظاهر می شود. پس از پرسش از متخصص زنان در مورد اینکه آیا فرزندتان آنطور که انتظار دارید رشد می کند یا خیر، احتمالا در مورد مساله دیگری نیز سوال دارید. آیا اکنون می توانید رابطه جنسی داشته باشید؟

قطعا جواب نزد پزشک زنان و زایمان است، چنانچه حس می کنید بارداری شما بدون عارضه و سبک است، می توانید رابطه جنسی داشته باشید تا جایی که کیسه آب پاره شود.

تری هافمن، متخصص زنان و زایمان در مرکز پزشکی بالتیمور می گوید “مردان در این مواقع معمولا تا حدودی احساس نادیده گرفته شدن می کنند زیرا همه چیز بر کودک متمرکز شده است، بنابراین ما زوجین را تشویق می کنیم تا رابطه جنسی داشته باشند زیرا این کار آنها را کنار هم نگه می دارد”.

در واقع رابطه جنسی در طول بارداری می تواند جالب تر باشد، دقیقا به دلیل آنکه دیگر فشار برداشته شده است. چنانچه در نظرتان نزدیکی به خاطر پرهیز از باردار شدن تبدیل به کاری طاقت فرسا شده بود، حالا این رابطه تماما لذت و خوشی است. و اگر شما بیشترین سال های باروریتان را با تلاش برای پیشگیری از بارداری سپری کرده اید، حالا از این مساله نیز خیالتان راحت است.

میشل از سان فرانسیسکو، مادر کای ۸ ماهه می گوید: این بار رابطه واقعا آزادانه بود. شوهرم عادت داشت کاندوم را در بیاورد یا از آن استفاده نکند. هنگامی که من باردار شدم، ما دیگر استرس این مساله را نداشتیم”.

تفاوت های مهم رابطه جنسی در دوران بارداری

از آنجا که بدن شما دچار تغییراتی می شود، رابطه جنسی نیز تغییر خواهد کرد. در طول بارداری حجم خون شما حدود ۴۰% افزایش می یابد. این مساله نه تنها سینه های شما را متورم میکند، بلکه حساسیت شما را در تمامی مناطق تحریک کننده جنسی نیز افزایش می دهد. و این می تواند به معنای ارگاسم هایی شدیدتر و حتی چند برابر شود.

ممکن است متوجه شوید که تمایلات جنسی تان در طول دوران بارداری دچار نوسان می شود، در طول سه ماه اول بارداری، هنگامی که خسته اید و حالت تهوع دارید، تمایل کمرنگ می شود؛ در سه ماه دوم، سرزنده و شاداب هستید، این زمانی است که سطح بالای هورمون ها می تواند میل جنسی شما را افزایش دهد؛ پس از آن با نزدیک شدن به تاریخ تولد کودک و احساس درد، سنگینی و حتی احتمالا نگرانی در مورد مادر شدن قریب الوقوع تان، میل جنسی به تدریج کاهش می یابد.

جنیفر از شهر داونی کالیفرنیا که اکنون دختری ۲ ساله دارد می گوید: در هفته هفتم، احساس ناخوشایندی داشتم و به سمت رابطه جنسی نمی رفتم، اما در سه ماه دوم، رابطه ما مانند اوایل تازگی داشت. حقیقتا میخواستم صمیمی باشم، که این مساله برای خودم نیز عجیب بود. ما تقریبا ۶ بار در هفته رابطه جنسی داشتیم.

آیا بارداری میل جنسی را کاهش می دهد؟

تغییرات بدنی ناشی از بارداری می تواند باعث آشنایی با سرزمینی ناشناخته شود. کارلا از شهر میلواکی، هنگامی که دخترش جیسی که اکنون ۲ ساله است را باردار بود می گوید: انگار با شخص تازه ای در حال نزدیکی بودم، سازگاری وجود نداشت و صادقانه بگویم، آن قدر ها خوب نبود، و بنابراین ما ادامه نمی دادیم”. این تجربه به اندازه کافی عجیب بود که کارلا تا پایان دوره بارداری،نزدیکی را کنار گذاشت، چیزی که غیرمعمولی نیست.

در تحقیقی در کانادا ۵۸% زنان اعلام کردند که میل جنسی شان در دوره بارداری کاهش یافته بود. پدران نیز می توانند تحت تاثیر قرار بگیرند، نه تنها به این دلیل که احساس و ظاهر شما تغییر کرده است، بلکه به خاطر پیشرفت بارداری، پدر حرکات کودک را می بیند و حس می کند.

هنگامی که او نیز با این واقعیت که در شرف پدر شدن است مواجه می شود، نگران است که کودک به نوعی در حال تماشا است و می تواند وزش این باد را بر بادبانش احساس کند.

بروک روزنزویک پزشک، مدیر بخش اروژیکولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو می گوید: “در برابر مسائل فیزیولوژی، عوامل ذهنی و احساسی، بیشترین تاثیر را در تغییرات میل جنسی دارند”.

بارداری

آیا آمیزش جنسی به جنین صدمه می زند؟

وندی ویلسوکس، پزشک، استادیار زنان و زایمان در مرکز پزشکی مونتفیور در نیویورک سیتی می گوید: بزرگ ترین عامل نگرانی، ترس از صدمه زدن به کودک است. در حقیقت، مطالعات نشان می دهند که حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد زنان نگران این مساله هستند. همین طور پدران.

بنابراین اجازه دهید که این نگرانی را همین جا خاتمه دهیم: رابطه جنسی باعث سقط جنین نمی شود. حتی اگر شوهر شما آلت جنسی را به شکل استثنایی و کامل وارد کرده باشد، آلت او هرگز به کودک نخواهد رسید زیرا کودک در واژن قرار ندارد.

او در جایگاه کوچک نفوذناپذیر خود، در دیواره های محکم رحم، به خوبی پیچیده شده است، حتی چنانچه او متوجه اتفاقی شود، احتمالا تنها اثری تسکین دهنده برایش خواهد داشت، حرکتی نوسانی که می تواند او را آرام کند تا به خواب برود.

چنانچه می‏ خواهید جانب احتیاط را نگه دارید، دکتر روزنزویک توصیه می کند: “بارداری زمانی نیست که بتوانید شدیدترین حالت نزدیکی را داشته باشید زیرا نمی خواهید به واژن یا دهانه رحم ضربه وارد کنید”

منبع: نبض ما