tagziye1-nozad1

آیا می توان برای پیشگیری از بیماری دیابت نوع یک پروتئین های شیر گاو را از آن سوا کرد و نوزاد را با بقیه آن تغذیه نمود؟

دانشمندان در یک مطالعه ی بزرگ بین المللی نشان دادند که جدا ساختن پروتئین های شیرگاو درتهیه ی شیر خشک برای نوزادان از شروع بیماری دیابت نوع 1 درکودکان  مستعد این بیماری جلوگیری  نمی کند. با این حال، نتایج بدست آمده  از این تحقیق این امکان را رد نمی کند که تغییر در رژیم غذایی کودک  درمراحل اولیه ی زندگی ممکن است بروی فرآیند بیماری در مراحل بعدی زندگی و جلوگیری از بیماری تأثیر گذارد.

درمطالعات پیشین مشخص شده بود که تماس زود رس نوزاد با پروتئین های پیچیده خارجی مانند  شیر گاو می تواند  در افراد مستعد، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع  1 را افزایش دهد. بنابراین  درسال 2002 یک مطالعه با مقیاس بزرگتر بر روی بیش از 2100 نوزاد که یکی از اعضاء خانواده ی آنها به بیماری دیابت نوع 1 مبتلا بودند یا  استعداد ژنتیکی این بیماری را داشتند، آغاز شد. این پژوهش برای پاسخ به این سوال آغاز شد که آیا  تأخیر درمواجه شدن نوزاد با پروتئین های کمپلکس خارجی می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد؟ این تحقیق دردانشگاه  هلسینکی به سرپرستی پرفسور Mikael Knopانجام گردید.

 به نوازادن بعد از دوره ی  تغذیه با شیر مادر، از شیر خشک با دو فرمول متفاوت داده شد: به یک گروه از نوزادان شیر خشکی که در آن پروتیئن های شیر گاو به پپتیدهای کوچکتر تقسیم شده بود و به گروه دیگر فرمول معمولی شیر خشک که حاوی پروتئین های معمول شیرگاو بود. نقطه ی اولیه ی پایان  این تحقیقات،  مثبت بودن حداقل دو آنتی بادی مرتبط با دیابت  تا سن 6 سالگی بود.

نتایج نشان داد که هیچ تفاوتی درظهور آنتی بادیها بین این دو گروه مورد مطالعه  مشاهده نمی شود. با این حال، روند  بیماری و نتیجه ی آن با ظهور بیماری بصورت  کلینیکی دارای دو فاز است . فاز اول ظهور آنتی بادی ها و فاز دوم پیشرفت  از آنتی بادی مثبت به ظهور بیماری بالینی است.

نتایج اخیر این امکان را که تغییر اولیه در رژیم غذایی ممکن است درفاز دوم بیماری تأثیر گذارد، رد نمی کند.  در نتیجه مسئله  بسیارمهم  ادامه ی مطالعه  و پیگیری شرکت کنندگان تا نقطه ی نهایی یعنی  تا سن ده سالگی است که این مرحله در سال 2017 به پایان خواهد رسید.

منبع-http://diabetestma.org/