پژوهشگران زیست شناس در تحقیقاتی که در خصوص اسفنج یا اسکاج آشپزخانه داشته اند، متوجه این موضوع شده اند که اسکاج یا اسفنج پناهگاهی برای هزاران میکروبی است که از خانواده باکتری عامل بیماری های ذات الریه و مننژیت می باشند. توصیه می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
براساس این تحقیقات ، یکی از این میکروب ها به نام موراکسلا اوسلونسیس Moraxella osloensis، می تواند عفونت هایی را در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، ایجاد کند.
این باکتری همچنین عامل بوی بد لباس ها شناخته می شود. احتمالا بوی بد اسفنج ظرفشویی نیز ناشی از همین باکتری است. محققان با تعیین توالی دی ان ای میکروبی ۱۴ اسفنج آشپزخانه به این نتایج پی بردند. نتایج این تحقیق بتازگی درمجله ساینس Scientific Reports منتشر شده است. محققان کشف کرده اند که جوشاندن یا ماکروویو کردن اسفنج، میکروب های موجود در آن را نابود نمی کند. در واقع اسکاچ هایی که به طور منظم پاکسازی و سترون می شوند، نسبت به اسفنج هایی که هرگز پاکسازی نشده اند، درصد بالاتری از باکتری های پاتوژن یا بیماری زا را در خود دارند. به نظر محققان، دلیل این موضوع می تواند این باشد که باکتری های پاتوژن نسبت به پاکسازی مقاوم تر هستند و بسرعت در مناطقی که رها شده اند، ساکن می شوند. بهترین وسیله برای شستشوی ظرف ها استفاده از ماشین ظرفشویی است تا هم در مصرف آب صرفه جویی شود هم مقدار بیشتری از میکروب ها و باکتری ها از روی ظروف پاک شوند.
محققان می گویند، آنچه در پاکسازی این ظرفشوها اتفاق می افتد، شبیه چیزی است که بعد از درمان آنتی بیوتیکی در دستگاه گوارش ما روی می دهد. بررسی اسفنج های آشپزخانه زیر میکروسکوپ نشان داد، یک سانتی مترمکعب از این اسفنج ها می تواند حاوی ۵۰ میلیارد باکتری باشد. این میزان باکتری، معادل هفت برابر جمعیت ساکنان کره زمین است. دانشمندان می گویند چنین تراکمی از باکتری ها فقط در مدفوع یافت می شود، اما نگران نباشید، راه حل خلاص شدن از شر این حجم از میکروب ها آسان است: کافی است اسکاچ یا سیم ظرفشویی را هر ماه چند بار تعویض نمایید.
منبع: شعار سال