art_323

متاسفانه شیوع این بیماری خاموش در بین کودکان کشورمان رو به رشد است و آمار کودکان مبتلا روز به روز روبه افزایش است، کودکان چاق، کم تحرک و دوستدار مواد شیرین از جمله مبتلایان به این عارضه هستند


رییس شبکه هپاتیت ایران گفت : هفت درصد کودکان کشور که در مقطع تحصیلی دبستان و راهنمایی به سر می برند، کبد چرب دارند.

دکتر «سید موید علویان » در گفت و گو با ایرنا این میزان ابتلا کودکان ایرانی به کبد چرب را در حد « زیاد » ارزیابی کرد و گفت: این کودکان در صورت عدم مراقبت و پیگیری بیماریشان ، در سنین بزرگسالی به بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون و بیماری قلبی مبتلا خواهند شد.

دکتر علویان که با همکاری چند پژوهشگر این تحقیق را انجام داده است ، در خصوص علایم کبد چرب کودکان گفت : متاسفانه کبد چرب در اکثر مواقع بی علامت است و این موضوع باعث تشخیص دیر هنگام بیماری می شود .

وی به والدین تاکید کرد که اگر کودکان چاق، کم تحرک و دوستدار زیاد مواد شیرین دارند حتما به سلامت کبد کودک شک کنند و با مراجعه به پزشک از سلامت کبد فرزند خود مطمئن شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تاکید کرد : در زمان حاضر بسیاری از کودکان به بازی های رایانه ای گرایش دارند و این موضوع باعث کم تحرکی بیشتر و در نتیجه چاقی و اضافه وزن آنها می شود و به همین علت در پاره ای از مواقع ابتلا به کبد چرب در این کودکان تسریع می شود.

مدارس بوفه سالم داشته باشند

فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد به بوفه سالم در مدارس هم اشاره کرد و گفت : در زمان حاضر مربیان و والدین در وهله نخست به رعایت بهداشت در بوفه مدرسه تاکید دارند این در حالی است دادن غذای سالم به کودک فراتر از رعایت بهداشت محیط بوفه است .

وی گفت : اکثر بوفه ها ممکن است به بچه ها انواع کیک ها را بفروشند این در حالی است که کیک های فروخته شده به بچه ها حاوی مواد زیاد قند بالا و روغن غیر استاندارد است و گاهی درون این کیک ها شیره هایی یافت می شود که شاید خوشمزه تر به نظر آید اما اکثر آنها غیر بهداشتی است.

دکتر علویان گفت : اگر والدین به جای اینکه به بچه ها اجازه خرید از بوفه مدرسه را بدهند ، لقمه ای نان و پنیر برای کودک خود آماده کنند، آن خوراکی ارزش غذایی بیشتری نسبت خوراکی ها داخل بوفه دارد.

این پزشک فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد گفت : کودکان نباید در این سنین به خوراکی های بسیار شیرین همچون کیک عادت کنند و والدین نیز باید در امر مراقبت کنند.

افزایش شیوع 40 درصدی کبد چرب در کشور

وی همچنین به افزایش شیوع 40 درصدی کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت : کم تحرکی ، رژیم غذایی نامناسب ، استفاده از نوشابه های دارای قند زیاد و همچنین روغن های غیربهداشتی از علل بروز کبد چرب در کشور به شمار می آید.

وی در خصوص نوعی تقسیم بندی کبد چرب نیز گفت : کبد چرب می تواند الکلی و غیرالکلی باشد که در جوامع غربی که مصرف الکل در آنها زیاد است کبد چرب از نوع الکلی است اما در کشور ما علت اصلی کبد چرب ، کم تحرکی و رژیم نامناسب غذایی است.