با وجود اینکه هر روز هشدارهای متعددی درباره مضرات سیگار منتشر میشود اما کماکان افراد بسیاری این عادت مرگبار را رها نمیکنند. با این حال مطالعات جدیدی که در نشریه پزشکی طب پیشگیری منتشر شده نشان میدهد ترک این عادت خطرناک به راحتی فرستادن یک پیامک و کمک خواستن است.
متخصصان مرکز سلامت دانشگاه «جورج واشنگتن» میگویند: ارسال پیامکهای گروهی با پرت کردن حواس افراد و منحرف کردن ذهن آنها به مسایل دیگر، میل و وسوسه سیگار کشیدن را کاهش میدهد. متخصصان در اجرای این مطالعه برنامهای موسوم به «Text ۲ Quit» راهاندازی کردند و طی آن به افراد سیگاری پیامکهای تشویقکننده که به آنها در ترک سیگار کمک میکند، ارسال کردند.
به عنوان مثال در یک پیامک به افراد سیگاری گفته میشود در صورت ترک سیگار چه میزان پول پسانداز میکنند و در پیامکی دیگر نکتههای مختلفی برای ترک سیگار ارسال میشود. در صورتی که افراد حاضر در این طرح کلمه «سیگار کشیدم» را به این سامانه ارسال کنند، سیستم به صورت خودکار برای آنها پیامکی را با مضمون روشهایی برای غلبه بر وسوسه کشیدن سیگار ارسال میکند.
در این مطالعه ۵۰۰ نفر حضور داشتند که نیمی از آنها از این سرویس پیامکی استفاده کردند در حالی که نیمی دیگر از آن استفاده نکردند.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، «لورین آبرومز»، متخصص مرکز سلامت دانشگاه جورج واشنگتن و ابداعکننده برنامه «text ۲ Quit» گفت: از گذشته سعی داشتم با کمک فراگیری تلفنهای همراه و استفاده از ادراک درمانی به افراد سیگاری برای ترک کمک کنم. استفاده از تلفن همراه یک فرصت ناب است.
متخصصان پس از شش ماه دریافتند ۱۱ درصد از افراد حاضر در این مطالعه که از برنامه پیامکی استفاده کردند با موفقیت سیگار را ترک کردند. در حالی که در گروهی که از این برنامه استفاده نکرده بودند تنها ۵ درصد موفق به ترک سیگار شدند. با این حال نگارندگان این مطالعه درباره موفقیت این یافتهها بسیار محتاط هستند و خاطر نشان میکنند توانایی ترک با استفاده از برنامههای این چنینی به شدت به خود افراد وابسته است.