قلب یکی از حساس و حیاتی ترین اعضای بدن است که وظیفه آن پمپاژ کردن خون به تمامی نقاط بدن است. عوامل بسیار زیادی سلامت قلب شما را تهدید می کنند که لازم است تا نهایت پیشگیری را از آنها به عمل آورید. نوع تغذیه شما یکی از این موارد است. در ادامه شما را با نکاتی مهم در رابطه با تغذیه تان آشنا خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

قلب شما حیاتی ترین عضو بدن است و باید مراقبش باشید. بی تردید غذاهایی که می خورید و موادی که به بدن تان می رسانید، در سلامت قلب شما تاثیرفراوان دارد.

دکتر سارا سایمان، متخصص بیماریهای قلبی فهرستی از مواد مفید برای سلامت قلب ارائه داده است که در ادامه به آنها اشاره شده است.

هندوانه

این میوه آبدار کم کالری میان وعده عالی است که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است. هندوانه منبع اعجاب آوری از لیکوپین است که در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان موثر است..

خوردن این میوه عنصر سیترولین را برای بدن فراهم می کند که سلامت عروق بدن را بهبود بخشیده و فوایدی هم برای افرادی دارد که مبتلا به اختلال عملکرد عروق قلب و نیزدیابت هستند.

آووکادو

آووکادو به دلیل دارا بودن چربی های اشباع نشده که منبعی از پتاسیم هستند، به پایین آوردن فشار خون کمک می کند. این میوه همچنین دارای ویتامین سی، فیبر و کاروتینوئید است که خطر بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش می دهد.

کلم برگ

این سبزی کم کالری و پرخاصیت دارای ویتامین های آ ، سی ، کا و سایر مواد مغذی مهم مانند فولیک اسید، منگنز، کلسیم و فیبراست. محققین دریافته اند که کلم برگ باعث کاهش ترشح اسید در دستگاه گوارش و پایین آمدن کلسترول بدن وافزایش سلامت قلبی-عروقی می شود.

حبوبات

حبوبات به دلیل دارا بودن فیبر، فواید بسیاری برای قلب دارند .فیبرمیزان کلسترول را پایین آورده واز جذب آن توسط روده جلوگیری می کند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی دارای میزان بالایی ویتامین سی است که برای سلامت قلب لازم و ضروری است و همچنین حاوی لیکوپین است که در مطالعات اخیر ثابت شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کمتر می کند.

انواع توت ها و توت فرنگی

این میوه ها منبعی عالی از آنتی اکسیدان ها هستند. به عنوان افزایش دهنده کلسترول خوب و پایین آورنده کلسترول بد و همچنین کمک به پایین آوردن فشار خون، شناخته می شوند.

این مبارزین کوچک ضد سرطان، باید روزانه خورده شده و به طور منظم در برنامه غذای هر روزه گنجانده شوند. این میوه خوشمزه علاوه بر تاثیرش در سلامت قلب، در کاهش تورم مفاصل نیز کمک شایانی می کند.

جو دوسر

بلغور تمامی غلات به سالم نگهداشتن قلب کمک کرده و می تواند در مدیریت وزن موثر باشد همچنین در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در مردان و زنان مفید است.

ماست

یک فنجان ماست در طی روز انتخاب خوبی برای حفظ سلامت قلب خواهد بود. ماست کم چرب حاوی آنتی اکسیدان، انواع ویتامین ها، فیبر و پروبیوتیکهاست که برای سلامت شما مفید است.

بادام

یک مشت بادام در طی روز می تواند به پایین آوردن سطح کلسترول بد خون کمک کند. این آجیل خوش طعم حاوی ویتامین ای، پروتئین و فیبر است که به حفظ سلامت قلب کمک می کند.

نخود فرنگی

نخود فرنگی دارای مقدار زیادی فیبراست و علاوه بر طعم شیرین مطبوعی که به غذاها می دهد به دلیل رنگ زیبایی که دارد به خوش آب و رنگ کردن بشقاب غذا نیز کمک خواهد کرد و می توان آن را پس از کمی آب پز یا بخار پز کردن با سالاد یا املت میل کرد.

جوانه نخود

نخود به دلیل فیبر بالا، ویتامین سی و ویتامین ب 6 که دارد، برای سلامت قلب بسیار مفید خواهد بود و با خوردن آن می توان ریسک بیماریهای قلبی را کم کرد..

طالبی و گرمک

این میوه غنی از ویتامین سی است.افزایش جذب ویتامین سی بدنتان به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی وابسته به سرخرگهای کرونر قلب کمک خواهد کرد.این میوه خوشمزه همچنین دارای ویتامین های آ ، بی، کا، پتاسیم، فولیک اسید، منیزیم و فیبر است.

ماهی سالمون

سالمون بطور ویژه در کاهش خطر بیماریهای کرونری قلب کمک می کند. ماهی های آبهای سرد، از جمله سالمون، دارای اسیدهای چرب امگا سه هستند که سطح لیپید( ترکیبات آلی چربی دار) مضر خون را کاهش می دهند. امگا سه ها، همچنین فشار خون را اندکی پایین می آورند و از ریتم نامنظم قلب جلوگیری می کنند.

گردو

گردو غنی از اسیدهای چرب امگا سه و آنتی اکسیدان است که هر دوی این عناصر اثر شگرفی بر سلامت قلب دارند.خوردن دو یا سه عدد گردو در روز به بهبود عملکرد رگهای خونی افراد مبتلا به دیابت و بیماران قلبی کمک می کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران