مختصصان و پزشکان ریشه برخی از ناراحتی های سر و سردرد ها را در مشکلات ناشی از گردن و حرکت های غیر اصولی گردن عنوان می کنند،این موضوع با بررسی علل سردرد بیماران مختلف به اثبات رسیده است.
خرداد: عضو هیات مدیره انجمن سردرد ایران گفت: برخی از سردردها منشا گردنی دارند بنابراین متخصصان باید در درمان بیمارانی که از سردرد شکایت دارند، به بررسی مشکلات گردنی مانند آرتروز گردن توجه داشته باشند.

به گزارش خرداد از ایرنا، دکتر سیدمحمدحسن پاک نژاد روز چهارشنبه در حاشیه پنجمین کنگره سردرد و اولین کنگره بین المللی سردرد و درد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سردرد با منشا گردن یک مبحث بین رشته ای و بین متخصصان طب فیزیکی، ارتوپدی و فیزیوتراپیست ها و متخصصان مغز و اعصاب مشترک است؛ هماهنگی بین این متخصصان باعث می شود تشخیص و درمان بهتری برای بیماران صورت گیرد.

وی افزود: در سردردها با منشا گردن، بیمار با شکایت سردرد به پزشک مراجعه می کند که ممکن است درد از پشت گردن شروع شود و یا به صورت غالب قسمت پیشانی و بالای ابروها را دردناک کند؛ در این موارد اگر بخواهیم صرفا به عنوان یک سردرد به مشکل بیمار نگاه کنیم ممکن است از منشا درد غافل شویم.

پاک نژاد ادامه داد: ممکن است ریشه درد تحریک قسمت های حساس به درد در ناحیه گردن، مفاصل گردن یا مفاصل بین مهره ها باشد که با درمان این مشکلات می توان علایم سردرد را که در ناحیه دیگری به غیر از ناحیه سر است، بهبود بخشید.

وی گفت: معمولا آرتروز گردن سبب بروز سردردهایی با منشا گردنی می شود؛ مانند آرتروز مفاصل بین مهره ای یعنی مفاصلی که در طرفین دیسک قرار می گیرند و یا مفاصل جانبی یا رویه های مفصلی که در طرفین مهره هستند و در حرکات جانبی گردن باعث ایجاد محدودیت و محافظت از طناب نخاعی می شوند.

پاک نژاد در پاسخ به خبرنگار علمی ایرنا در خصوص میزان شیوع این بیماری گفت: در عصر حاضر به دلیل افزایش استفاده از وسایل دیجیتالی مانند رایانه، تبلت و تلفن همراه شیوع سردردها با منشا مشکلات گردنی رو به افزایش است.

وی افزود: با توجه به زندگی های دیجیتالی امروزی و استفاده از این نوع دستگاه ها و خم شدن بیشتر سر به میزان زیاد و به مدت طولانی، مشکلات و عوارض گردنی بیشتر شده و افراد مبتلا به این قبیل بیماری ها زمانی که از این وسایل استفاده می کنند، بیشتر دچار سردرد با منشا گردن می شوند.

متخصص مغز و اعصاب و مدیرگروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد دائمی بودن این نوع از سردردها توضیح داد: از آنجا که مثلا با منشا آرتروز گردن هستند و آرتروز یک بیماری مزمن است، این نوع از سردردها دائمی هستند اما در مواقع خاصی این دردها بیشتر خواهد شد مانند مواقعی که فرد می خواهد بخوابد و گردن روی بالش قرار می گیرد به دلیل فشار سر، درد بیشتر می شود.

پاک نژاد ادامه داد: افرادی که دچار ضربه (تروما) شده اند، افرادی که حالت نشستن آنها غلط است، افرادی مانند دانشجویان، خبرنگاران، نویسندگان، خیاطان، شاغلان حِرَف فنی، راننده ها و افرادی که از رایانه زیاد استفاده می کنند بیشتر از سایرین دچار سردرد با منشا گردن می شوند.

 درمان
عضو هیات مدیره انجمن سردرد ایران در مورد درمان سردردها با منشا گردن توضیح داد: درمان اصلی این نوع از سردردها غیردارویی است و اولین روش درمان، اصلاح قرارگرفتن سر و گردن و نشستن است.

به گفته پاک نژاد، صندلی باید مناسب باشد، میز نه خیلی پایین و نه خیلی بالا باشد و برای رانندگان استفاده از وسایل کمکی مانند دوربین هایی که در خودرو نصب می شود برای جلوگیری از چرخاندان زیاد سر و گردن به عقب می تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی ادامه داد: در مرحله بعدی استفاده از فیزیوتراپی می تواند در کاهش سردردها با منشا گردن موثر باشد؛ در این روش با تقویت عضلات می توان از پیشرفت بیماری آرتروز گردن و سایر مشکلات گردنی و در نهایت سردردها با منشا گردن پیشگیری کرد.

منبع/خرداد نیوز


بیشتر بخوانید: آرتروز گردن و روش های درمان آن