صبحانه یکی از وعده های اصلی است و مصرف آن فواید بسیاری را برای بدن در پی دارد. یک صبحانه کامل و مقوی می تواند شروع بسیار خوبی برای یک روز پر انرژی و شاد باشد. دانشمندان به تازگی به نتایج جالبی در رابطه با مصرف صبحانه رسیده اند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
چند حقیقت جدید درباره صبحانهخوردن
ممکن است در زندگیهای مدرن امروزی وقت کمتری برای خوردن صبحانه داشته باشید، اگرچه از صبحانه به عنوان مهمترین وعدهی غذایی در روز یاد میشود. اما این را باید بگوییم که بر خلاف تحقیقات قبلی، یک مطالعه جدید نشان میدهد که نخوردن صبحانه باعث نمیشود که ما در وعدههای دیگر غذای بیشتری بخوریم.
این مطالعهی جدید که بر روی ۴۰ دختر نوجوان انجام شده بود نشان میداد، کسانی که صبحانه میخورند، در مقایسه با افرادی که از صبحانه صرف نظر میکنند، کالری کمتری مصرف میکنند.
دکتر جولیا زاکرزئوسکی فرر، نویسنده و محقق دانشگاه بدفورد شایر انگلستان، و همکارانش میگویند که نتایج تحقیقات قبلی نشان میدهند که صرف نظر کردن از صبحانه میتواند منجر به خوردن غذای بیشتر در طول روز بشود.
این محققان اخیرا نتایج یافتههای خود را در مجلهی تغذیه بریتانیا گزارش کرده اند.
برای بسیاری از افراد، خوردن صبحانه بخش مهمی از روال روزمره آنها به شمار میرود. ولی برخی افراد دیگر ترجیح میدهند که به جای میل کردن یک تکه نان تست و یا یک کاسه غلات، این چند دقیقه را در رختخواب بمانند. در واقع در یک نظر سنجی که در سال ۲۰۱۵ انجام شده بود، نشان میداد که تنها ۴۷ درصد از مردم ایالت متحده هر روز صبحانه میخورند.
اما آیا نخوردن صبحانه بر سلامت ما تاثیری میگذارد؟ تحقیقات قبلی نشان میدادند که نخوردن صبحانه ممکن است بر سلامت قلب تاثیر بگذارد، در حالی که مطالعات دیگر بیان میکردند که صرف نظر کردن از صبحانه میتواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش بدهد.
دکتر زاکرزئوسکی-فرر و همکارانش، در آخرین مطالعات خود به دنبال یافتن اطلاعات بیشتری در این مورد بودند.
کالری کمتر، با صرف نظر کردن از صبحانه
این مطالعه که بر روی ۴۰ دختر نوجوان، که ۱۱ تا ۱۵ سال داشتند انجام گرفته بود. شرکت کنندگان باید در دو شرایط حضور پیدا میکردند، در ابتدا از صبحانهای که دارای ۴۶۸ کالری میبود بهره میبردند، و در شرایط دیگر، شرکت کنندگان باید از صبحانه صرف نظر میکردند.
دکتر زاکرزئوسکی فرر و تیمش میگویند، هدف از تحقیق این بود که ” اثرات مصرف صبحانه و نخوردن صبحانه را در ۳ روز متوالی بسنجند و با یکدیگر مقایسه کنند و در نهایت میزان مصرف انرژی آزاد شده و فعالیتهای بدنی دختران نوجوان را بررسی کنند. ”
در بخشی دیگر از این مطالعه، سطح فعالیتهای فیزیکی هر یک از شرکت کنندگان با شتاب سنج سنجیده میشده و در دفترغذایی هر یک آنها جداگانه یادداشت میشده است.
محققان دریافتند، زمانی که شرکت کنندگان صبحانه نمیخوردند، به طور کلی ۳۵۳ کالری کمتر مصرف میکنند، در مقایسه با زمانی که صبحانه میخوردند.
گزارشهای تیمی دکتر زاکرزئوسکی فرر نشان میدهند که مصرف صبحانه، هیچ تاثیری در میزان فعالیتهای بدنی شرکت کنندگان در تحقیقات نداشته است.
البته این یافتهها باید با احتیاط تفسیر شوند.
دکتر کیت تالفری، از دانشگاه لافبورو بریتانیا میگوید، ” گزارشهای زیادی وجود دارند ” بعضی گزارشها نشان میدهند که ” نخوردن صبحانه با چاقی همراه است، چیزی که ممکن است فرضیههای زیادی را درباره مصرف صبحانه و کنترل وزن به وجود بیاورد. ”
او میافزاید، ” اما ما هنوز نمیدانیم که چرا خوردن صبحانه با احتمال پایین بودن وزن و چاقی همراه است و یا اینکه به عنوان یک استراتژی برای کنترل وزن مورد استفاده قرار میگیرد. ”
دکتر تالفری این را نیز در نتیجه گیری بیان میکند، برای تعیین اینکه، آیا مصرف روزانهی صبحانه میتواند در کاهش بیماریهای جدید در جوانان نقشی داشته باشد، تحقیقات بیشتری نیاز است.
منبع: فرادید