یکی از رایج ترین علت های مسمومیت استفاده بیش از حد از داروها می باشد که در این خصوص باید اقدامات بر اساس تجویز پزشک باشد. در این مقاله از دکتر سلام به مسومیت دارویی پرداخته ایم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
با اشاره به نامگذاری هفته پیشگیری از مسمومیت از اول تا هفتم آبان ماه اظهار کرد: شماره تلفنهای 1490 و 190 یا 115 در صورت بروز مسمومیت میتواند به افراد کمک کند.
وی پرخطرترین گروه سنی در زمینه مسمومیت را کودکان زیر پنج سال دانست و گفت: داروها، مواد شیمیایی، شوینده و سفیدکننده باید دور از دسترس کودکان نگهداری شده و از قراردادن مواد شیمیایی در داخل بطری و ظرفهای خوراکی جلوگیری شود.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اهمیت مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم گفت: راهنماییهایی که در این مرکز ارائه میشود میتواند عوارض مسمومیت را کاهش دهد.
وی با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و توصیههای ایمنی در زمینه وسایل حرارتی گفت: توصیههای ایمنی در زمینه استفاده از بخاریها صورت گیرد تا از مسمومیت با گاز منوکسید کربن با نصب مناسب دودکشها و رعایت ایمنی وسائل حرارتی جلوگیری شود.
نوبخت عنوان کرد: حوادث فراوانی در اثر مسمومیت با گاز co به وجود میآید بنابراین باید وسائل حرارتی با رعایت نکات ایمنی استفاده شود تا مشکلی در زمینه مسمومیت به وجود نیاید.
وی با اشاره به نکاتی در زمینه بخاریهای بدون دودکش گفت: مکان اینگونه بخاریها باید دارای تهویه مناسب و جریان هوا باشد و از استفاده از این بخاریها در محیطهای محدود جلوگیری شود.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: مصرف داروها بیش از میزان تعیین شده برای درمان میتواند مسمومیت ایجاد کند که میتوان بیان کرد مصرف بیش از اندازه و بدون نسخه دارو از بیشترین علتهای مسمومیت است بنابراین باید از روشهایی استفاده شود که دوز تکراری دارو مصرف نشود.
وی خاطرنشان کرد: افراد در صورت مسمومیت نباید خودسرانه استفراغ ایجاد کنند زیرا این امر در مسمومیتهای دارویی ممکن است وضعیت بیمار را بدتر کند.
منبع: خبرگزاری فارس