دكتر مسعود متصدي زرندي كه به مناسبت برپايي در دوازدهمين كنگره بينالمللي انجمن جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران سخن ميگفت، با اعلام اين خبر افزود: عفونتهاي گوش هنوز شايعترين علل ناشنوايي يا افت شنوايي در كشور به شمار ميرود.
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، به نقل از سلامت نیوز وي با اشاره به اين كه علل ژنتيك ناشي از ازدواجهاي خويشاوندي نيز در كشور از علل عمده كاهش شنوايي نوزادان متولد شده است، بر نقش اطلاع رساني رسانههاي گروهي تاكيد كرد.
دكتر متصدي يادآور شد: از آنجا كه در كشور به علت شيوع اين بيماريها، متخصصان و جراحان داراي تجربه ارزشمندي هستند در در دوازدهمين كنگره بينالمللي انجمن جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران سعي بر ارائه اين نتايج و استفاده از تجربيات دانشمندان آمريكايي، كانادايي، اروپايي و آسيايي شده است.
وي با تاكيد بر اين كه با پيشرفت تكنولوژي و روشهاي نوين جراحي ميتوان ناشنوايي را ريشه كن كرد، گفت: تمامي انواع كاهش شنوايي در كشور قابل درمان است.
دبيرعلمي در دوازدهمين كنگره بينالمللي انجمن جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران در گفتگو با ایسنا اضافه كرد: از سالها پيش در ايران – به عنوان اولين كشور خاورميانه- با انجام جراحيهاي كاشت حلزون به بخش وسيعي از ناشنوايان مادرزادي كمك شده و هم اينك شاهد نتايج مثبت و قابل قبول اين اعمال هستيم به گونهاي كه بسياري از كودكاني كه در دهه اخير با اين جراحي تحت عمل قرار گرفتهاند، امروز نه تنها در مراكز ناشنوايان نگهداري نميشوند بلكه همانند هم سن و سالان خود به دبستان- دبيرستان و دانشگاه ميروند و گروهي هم از دانشگاهها در رشتههاي مختلف فارغ التحصيل شدهاند.
وي خاطرنشان كرد: برنامهريزي بخش سلامت در كشور در زمينه تشخيص به موقع كم شنوايي يا ناشنوايي و ارجاع به موقع افراد داراي مشكل به مراكز درماني و پشتيباني كافي اين مراكز سبب ميشود در سالهاي آتي ديگر شاهد بيمار ناشنوا در كشور نباشيم.
دكتر متصدي اظهار داشت: در دوازدهمين كنگره بينالمللي انجمن جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران، نتايج پژوهشها و تجربيات متخصصان ايراني و ساير كشورهاي پيشرفته جهان در علم شنوايي شناسي (اتولوژي) ارايه ميشود.
وي ادامه داد: توجه به علايم بيماريهاي گوش در حصول به نتايج مثبت بعد از درمان نقش بسيار مهمي دارد.
دبير علمي كنگره بينالمللي انجمن جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران گفت: بسياري از علايم گوش همچون كاهش شنوايي خفيف، وزوز گوش و ترشح از گوش از آنجايي كه بيمار را زياد اذيت نميكند، كم اهميت تلقي شده و معمولا باعث مراجعه تاخيري بيمار ميشود. اين در حاليست كه اين علايم گاهي نشانه بيماريهاي بسيار مهمي همچون تومورهاي گوش – اعم از خوش خيم و بدخيم – بوده كه توجه اوليه به آنها ميتواند، باعث درمان كامل بيماري شود و در صورت تاخير در پي گيري در مواردي باعث عوارض غيرقابل برگشت ميشود.