آب، یک ماده ضروری است. ترکیباتی که تا 75 درصد وزن بدن را بسته به سن شما، تشکیل می دهد. آب، مواد غذایی را به فرم هایی می شکند تا بدن شما بتواند از آن استفاده کرده و سپس به جاهایی از بدن که مورد نیاز است، آنها را حمل می کند. همچنین کمک می کند تا تعادل مناسب از آب و نمک در بدن حفظ شده و حتی به عنوان نوعی جذب کننده شوک، برای محافظت از بافت ها و استخوان های شما عمل می کند.
1- در آب، چیزی بیشتر از خود آب وجود دارد
ممکن است زمانی که دوش می گیرید یا شیر آب را برای نوشیدن یک لیوان آب باز می کنید، در مورد آن فکر نکنید، اما بیش از 2 میلیارد نفر در سراسر جهان آبی را به عنوان آب آشامیدنی خود می نوشند که در آن سموم دفع آفات، فاضلاب، سرب، جیوه، زباله های خطرناک و سایر مواد خطرناک دیگر را همراه با آب آشامیدنی وارد بدن خود می کنند. آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) مجموعه ای از استانداردهای مربوط به آب شیرین را در ایالات متحده تنظیم می کند.
2- آب چاه
اگر شما آب آشامیدنی خود را به جای استفاده از تاسیسات تصفیه خانه محلی، از یک چاه دریافت می کنید، قبل از استفاده از آن برای اولین بار، باید آن را برای وجود آفت کش ها، مواد شیمیایی آلی و فلزات سنگین آزمایش کنید. سپس هرساله آن را برای مواد شیمیایی کودها و انواع خاصی از باکتری ها آزمایش کنید. برخی از مشکلات بهداشتی مانند سردرد، اسهال و خستگی می تواند نشانه ای از یک مشکل باشد. اگر به راهنمایی نیاز دارید، وب سایت EPA حاوی اطلاعات بیشتری در این مورد می باشد.
3- فلوراید
درحدود دو سوم آب عمومی در ایالات متحده، دارای فلوراید اضافه شده به آن می باشد. این ماده معدنی از دندان های شما در برابر فساد محافظت می کند. سطوح معمولی آن کمتر از 1 قسمت در میلیون است و بنا به توصیه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها CDC “ایمن” تشخیص داده شده است که آن را یکی از بزرگترین دستاوردهای سلامت عمومی در قرن بیستم می داند. وب سایت CDC دارای اطلاعات مفیدی در مورد سطوح آن در مناطق خاص می باشد.
4- سدیم
نمک خوب قدیمی؛ حتی در آبی که می نوشید نیز وجود دارد. مقدار کم آن خوب است. البته مقدار زیادی از آن را از طریق غذا دریافت می کنید. اگر مشکلات بهداشتی مربوط به نمک مانند فشارخون بالا و یا دیابت دارید، سطح سدیم آب خود را بررسی کنید. (هم آب لوله کشی یا تصفیه خانه و هم بطری های خریداری شده).
5- آرسنیک
شما ممکن است در مورد آن چیزهای بدی شنیده باشید؛ اما این یک ماده طبیعی شیمیایی است و برخی از منابع آب مانند آب چاه ها، می توانند مقدار کمی از آن را داشته باشند. تاسیسات تصفیه خانه های آب محلی شما باید آب منطقه را از نظر وجود آن کنترل کنند؛ اما اگر آب خود را از یک چاه و یا سایر منابع طبیعی دریافت می کنید، ایده بدی نیست که آن را آزمایش کنید. آرسنیک در سطوح بالا می تواند با بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و عملکرد پایین در مغز کودکان ارتباط داشته باشد.
6- سرب
تامین کننده آب محلی شما ممکن است حاوی سرب نباشد، چون سرب معمولا از لوله های قدیمی در خانه ها یا محله شما می آید. سرب، درست زمانی که آب از لوله وارد شیر می شود، وارد آب می شود. سیستم های فیلترینگ منازل می توانند آن را از آب شیرین خارج کنند، اما این مهم است که سطوح آن مرتب اندازه گیری شده و فیلتر نیز به طور مرتب تعویض شود. سرب با مشکلات جدی بهداشتی سلامت در کودکان و بزرگسالان مرتبط است.
7- کلر
کلر برای از بین بردن میکروب ها در سیستم های آب عمومی استفاده می شود. بعضی از مواد شیمیایی دیگر نیز به همان خوبی کار کرده و استفاده نیز میشوند، اما کلر رایج ترین آنها می باشد. از کلر در مقادیر کم استفاده می شود اما شما ممکن است با نوشیدن آب محتوی کلر، بو یا طعم کمی از آن را متوجه شوید.
8- سیستم فیلترینگ
یک سیستم با کیفیت و خوب، می تواند فلزات سنگین و باکتری ها را از آب آشامیدنی خارج سازد. اما برخی از انواع فیلترهای سنگین، می توانند باعث حذف فلوراید شوند که محافظ دندان و لثه است. به دنبال سیستم فیلترینگی باشید که توسط بنیاد بهداشت ملی National Sanitation Foundation) NSF) تایید شده باشد.
9- آب بطری
آب بطری ها توسط FDA تنظیم می شود. در نتیجه با استفاده از استاندارد های تعیین شده توسط EPA معمولا سالم است، اما نه بیشتر از آب شیرین. به یاد داشته باشید در کنار هزینه اضافی، آب بطری ها اغلب بدون فلوراید است که محافظ دندان های شما می باشد.
10- چه زمانی باید آب را جوشاند؟
اگر به خاطر وقوع سیلاب، یک لوله شکسته و یا چیز دیگری در مورد سلامت آب شرب خود مطمئن نیستید، می توانید آن را بجوشانید. جوشاندن آب باعث می شود هرگونه باکتری، ویروس و سایر موجوداتی که می توانند باعث بیماری شوند، از بین بروند. یک دقیقه جوشاندن برای انجام این کار کافی است، اما اگر محل زندگی شما بالاتر از سطح دریا می باشد، بهتر است آب را 3 دقیقه بجوشانید.
11- سفید کننده ها در آب
به نظر می رسد کمی عجیب و غریب باشد، اما این یک روش تصویب شده توسط EPA برای ضدعفونی کردن آب در شرایط اضطراری و یا از بین بردن باکتری ها از آب چاه می باشد. فقط 6 قطره از یک سفید کننده برای هر گالن آب باید ریخته شود؛ بیشتر از این مقدار می تواند خطرناک باشد. از سفید کننده ساده استفاده کنید و هیچگاه از نوع رنگی آن استفاده نکنید، چون ایمن نیست. از هیچ نوع خوشبو کننده و یا پاک کننده دیگر نیز استفاده نکنید. بعد از اضافه کردن سفید کننده، اجازه دهید تا 30 دقیقه بماند. شما می توانید اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی و چرایی انجام این کار را در وب سایت EPA به دست آورید.
در این باره بیشتر بخوانید: هر مرد و زن می بایست در طول روز چند لیوان آب بنوشد؟
برگردان: سیما آزادفلاح
هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.