اگر می خواهید با وکس کردن پوست صورتتان را اصلاح کنید و موهای اضافی آن را بردارید بهتر است به برخی نکات مهم در این زمینه دقت کنید و قبل از وکس کردن به آن ها توجه کنید. اگر این کار غیراصولی و با رعایت نکردن احتیاط های لازم انجام شود می تواند باعث بروز چین و چروک پوستی و ایجاد جوش در نواحی مختلف پوستتان شود.
در روزی که قرار است وکس انجام بدهید، هرگز سراغ لایهبرداری پوست نروید. لایهبرداری، منافذ پوستی را صافتر و نرمتر میکند و درنتیجه تماس پوست با ماده وکس را به اتفاق دردناک و ناخوشایندی بدل میسازد. یکی از مهمترین بخشهای وکس کردن که معمولا بیاهمیت تلقی میشود، آمادهسازی پوست قبل از وکس کردن است. این سهلانگاری درحالی اتفاق میافتد که قبل از زدن ژلِ وکس به بدن، باید مطمئن شوید که پوست کاملا تمیز است و هیچ گونه آلودگی یا ذرات اضافی روی آن وجود ندارد. به هرحال، بهترین راه برای آمادهسازی پوست در فاصله ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مانده به شروع وکس کردن، مالیدن چند تکه یخ روی پوست است. بنابراین، ابتدا پوست ناحیه مورد نظر را با پاککننده ملایم بشویید و بعد چند تکه یخ روی پوست بمالید. این ترفند، مانع از شکلگیری جوشهای بعد از وکس کردن میشود یا حداقل آنها را کنترل میکند. در ادامه این مطلب، بیشتر با توصیههای لازم در مورد وکس کردن آشنا میشویم.
ضرورت مراقبتهای لازم بعد از وکس کردن
اگر پوست شما مستعد ابتلا به جوشهای پس از وکس است، باید مراقبتهای لازم را فورا پس از پایان روند وکس کردن آغاز کنید. پس همینکه وکس کردن به پایان رسید، ابتدا پوست را با مقدار زیادی از آب ولرم شستوشو دهید. این کار، ذرات باقیمانده از ژل وکس را کاملا از پوست جدا میکند.
در ادامه باید پوست را با آب سرد بشویید و دوباره چند تکه یخ روی آن بمالید. البته شما برای این کار باید یخها را درون یک پارچه کاملا نرم و مناسب بریزید، وگرنه تماس مستقیم یخ با پوست وکسشده میتواند باعث تحریک و التهاب پوست شود. درنهایت هم بعد از انجام دادن این کارها، مقداری ژل آلوئهورای خالص به پوست وکسشده بزنید تا التهاب احتمالیاش را تسکین دهد. جوشهای قرمز پس از وکس کردن جوشهای قرمز پس از وکس کردن، به خاطر کنده شدن فولیکولهای مو بهوجود میآیند. این جوشها، یکی از مشکلات طبیعی در زنان دارای پوست روشن و حساس هستند. پوست این زنان پس از وکس کردن همواره زبر میشود، کمی میسوزد و مقداری هم ملتهب میشود. با اینحال، نشانههای آزاردهنده معمولا در عرض ۳ روز از بین میروند.
جوشهای سفید پس از وکس کردن
وقتی که جوشهای قرمز پس از وکس کردن باقی میمانند، بیشتر ملتهب میشوند و اندازه بزرگی به خودشان میگیرند. این روند درنهایت به شکلگیری جوشهای بزرگ و سفید روی پوست منجر میشود که باکتریهایی هم درون خودشان دارند. به این مشکل در اصطلاح تخصصی، «فولیکولیت» میگویند. فولیکولیت، نوعی عفونت است که درون جایگاه فولیکولهای کندهشده بهوجود میآید و میتوان آن را با درمانهای خانگی مختلف ازجمله استفاده از عصاره آلوئهورا یا حتی نمک، بهطور موثری درمان کرد.
اقدامات احتیاطی قبل از وکس کردن
1. در روزی که قرار است وکس انجام بدهید، هرگز سراغ لایهبرداری پوست نروید. لایهبرداری، منافذ پوستی را صافتر و نرمتر میکند و درنتیجه تماس پوست با ماده وکس را به اتفاق دردناک و ناخوشایندی بدل میسازد.
۲. در اوقاتی که دمای بدن در حد بالایی قرار میگیرد، مانند دورههای قاعدگی، نباید سراغ وکس کردن بروید. بهعلاوه، نوسانات هورمونی و خلقی در این دورهها میتوانند روند وکس کردن را برای شما آزاردهنده کنند.
۳. اگر درحال مصرف داروهای تجویزی برای درمان بیماری هستید، نباید وکس انجام بدهید. بهعنوان مثال، افرادی که از Retin- A یا Accutane استفاده میکنند، مجاز به وکس کردن نیستند.
۴. از انجامدهنده وکس بخواهید که حتما از دستکش بپوشد و از وکسهای گیاهی برای شما استفاده کند. استفاده از ترکیبات شیمیایی در وکس کردن میتواند اثرات نامطلوبی برای پوست شما داشته باشد.
۵. در صورت خونریزی کردن قسمتی از پوست درحین وکس کردن، میتوانید مستقیما از قالبهای یخ برای جلوگیری از تشدید خونریزی و جراحتهای بیشتر کمک بگیرید.
۶. در ساعات منتهی به وکس کردن (خصوصا نیم ساعت نهایی) هرگز حمام یا دوش آب گرم نگیرید. این کار، منافذ پوستی و فولیکولهای مو را نرم میکند و درنتیجه وکس کردن را برای شما دردناک میسازد.
۷. ورزش کردن یا تمرینهایی مثل یوگا و مدیتیشن میتوانند ترس و اضطراب شما را قبل از وکس کردن کاهش بدهند. نکته: پیشیگری همیشه بهتر از درمان است. بنابراین، همه اقدامات احتیاطی لازم را برای جلوگیری از بهوجود آمدن جوشهای وکس انجام دهید. البته اگر درحال حاضر به این جوشها مبتلا شدهاید، هیچ راه دیگری جز درمانشان وجود ندارد.
ضرورت خودداری از وکس کردن در دوران قاعدگی
آیا میدانید که در روزهای قاعدگی، پوست شما نسبت به روزهای دیگر واقعا حساستر میشود؟ بسیاری از افراد اصلا با این ویژگی پوست آشنایی ندارند، اما این تداخل واقعا یکی از دلایل اصلی در شکلگیری جوشهای پس از وکس کردن است. بنابراین، برنامه وکس کردن را طوری تنظیم کنید که کاملا از دوره قاعدگی فاصله داشته باشد و درنهایت دچار جوشهای قرمز و آزاردهنده نشوید.
لوسیون پس از وکس
روند وکس کردن باید با استفاده از لوسیون پس از وکس به پایان برسد. این لوسیونها هم درد را کاهش میدهند و هم ناراحتیهای پوستی دیگر را. علاوه بر این، مطمئن شوید که لوسیون مورد نظر شما حاوی روغنهای مینرال است. این روغنها بهراحتی منافذ پوستی را میبندند و مانع از شکلگیری مشکلات پوستی بیشتر میشوند. اهمیت پوشیدن لباسهای مناسب درمانهای خانگی زیادی برای خلاص شدن از شرّ جوشهای پس از وکس وجود دارند. با اینحال، یکی از نکاتی که نادیده گرفته میشود، اهمیت استفاده از لباسهای مناسب پس از وکس کردن است. بهترین کار در این شرایط، باز نگه داشتن روی ناحیه آسیبدیده است، چون پوست آسیبدیده نباید با لباس تماس پیدا کند. بعضی از افراد، پس از وکس کردن، همچنان از شلوارهای جین تنگ استفاده میکنند، اما این شلوارها واقعا میتوانند جوشهای ناشی از وکس را بدتر کنند. بنابراین، استفاده از این شلوارها را حداقل برای مدتی کنار بگذارید. استفاده از پماد موضعی برای جوشهای پس از وکس یکی از مهمترین کارها پس از شکلگیری جوشهای ناشی از وکس، استفاده از پماد موضعی برای ناحیه آسیبدیده است. درواقع، استفاده از پماد موضعی باید تا سه روز پس از نمایان شدن این جوشها بهصورت مستمر ادامه پیدا کند. پمادهای موضعی حاوی سولفات پلیمکسین B و زینک باسیتراسین، انواع مناسبی برای این کار محسوب میشوند و معمولا نتیجه فوقالعاده مثبتی دارند. این پمادها، شانس گسترش عفونت به قسمتهای دیگر پوست را تقریبا به صفر میرسانند و دردها و ناراحتیهای ناشی از این جوشها را هم تسکین میدهند.
سلامتیسم