ADHD یا بیش فعالی اختلالی است که در اثر ابتلا به آن بدن فرد بیش از حالت معمول به متابولیسم می پردازد و در نتیجه اختلالات بسیاری در سلامت وی ایجاد خواهد شد. روش های مختلفی برای درمان ADHD وجود دارد که استفاده از قرص متیل فنیدیت یکی از آنهاست. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد فرمولاسیون جدید متیل‌فنیدیت را برای کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه / بیش‌ فعالی یا ADHD مورد تائید خود قرار داده است.
فرمولاسیون جدید که تحت عنوان Cotempla XR-ODT (محصولی از Neos Therapeutics Inc) چراغ سبز خود را دریافت کرده، نخستین و تنها متیل‌فنیدیت گسترده‌رهش است که به صورت قرص‌ های تکه شده در دسترس قرار گرفته و خوراکی مصرف می‌شوند. اندیکاسیون تجویز این دارو در بیماران کودک 6 تا 17 سال و مبتلا به ADHD است.
دوز آغازین توصیه شده برای کودکان بیمار 6 تا 17 سال، 3/17 میلی‌گرم، به صورت خوراکی، روزی یک بار و زمان مصرف آن هم صبح‌ها است. دوز اولیه باید هفتگی و به صورت زیر تیتراسیون شود: در ابتدا 3/17 میلی‌گرم، سپس 9/25 میلی‌گرم، بعد 6/34 میلی‌گرم، تا 8/51 میلی‌گرم، تا زمانی که دوز مطلوب یا حداکثر دوز که 8/51 میلی‌گرم در روز است، حاصل شود.
تائید داروی Cotempla XR-ODT براساس یافته‌های یک مطالعه فاز 3 در کودکان و در شرایط یک کلاس درس آزمایشگاهی گرفته شده است. در این مطالعه، درمان یک بار در روز با Cotempla XR-ODT، منجر به بهبود قابل توجه در کنترل علایم ADHD، در مقایسه با پلاسبو، در تمام طول مدت حضور در کلاس درس شده است (placebo-subtracted difference: منفی 11). اثرات درمانی دارو یک ساعت پس از تجویز دارو ظاهر شده و 12 ساعت نیز به طول انجامیده است. هیچ موردی از عوارض جانبی شدید در طول مطالعه گزارش نشد و پروفایل عوارض جانبی همسو با پروفایل ایمنی مقرر برای دیگر محصولات متیل‌فنیدیت گسترده‌رهش بوده است.
محققان معتقدند داروی Cotempla XR-ODT، گزینه جدیدی را از متیل‌فنیدیت برای مدیریت ADHD فراهم آورده، زیرا این دارو در دهان حل شده و نیازی به جویده شدن یا نوشیدن آب با آن وجود ندارد. داروی جدید پروفایل بالینی همسو با درمان‌های معمول تجویز شده از متیل‌فنیدیت برای ADHD دارد، که اغلب به صورت کپسول بوده و باید بلعیده شوند. Cotempla XR-ODT گزینه درمانی متفاوتی را پیشنهاد می‌دهد که در آن آسودگی دوزهای یک بار در روز با فرم حل شونده آن در دهان، ترکیب شده و در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

 

منبع: سپید