از مزایای ویتامین E برای بدنتان چه میزان اطلاع دارید؟ این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن، مقابله با بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای کبدی موثر است. از جمله منابع طبیعی حاوی این ویتامین می توانیم به گوجه فرنگی، دانه های روغنی، پنیر توفو، سبزیجات برگ سبز تیره و زیتون اشاره کنیم.
ترکیبات موجود در ویتامین E، آن را تبدیل به یک آنتیاکسیدان ضروری برای کمک به افزایش سیستم ایمنی بدن کرده است. اگر در رژیم غذاییتان به میزان لازم و کافی ویتامین E دریافت کنید شانس ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای کبدی در شما به میزان زیادی کاهش مییابد. تحقیقات نشان میدهد مصرف ویتامین E درصد ابتلا به بیماری آلزایمر را به طرز شگفتانگیزی پایین میآورد. علاوه بر این ویتامین E یک ماده ضروری برای سلامت پوست و چشمها هم هست. شما میتوانید ویتامین E را به صورت قرصهای مکمل موجود در داروخانهها تهیه کنید، اما در واقع این کار هیچ ضرورتی ندارد چون طبیعت منابع بسیار زیاد طبیعی را برای عرضه این ویتامین در اختیار ما قرار داده است. میزان مصرف توصیه شده ویتامین E برای افراد بالغ روزانه ۱۵ میلیگرم است. در ادامه این مطلب با خوراکیهایی آشنا میشوید که سرشار از ویتامین E هستند و توصیه میشود حتما از آنها درون رژیم غذاییتان استفاده کنید.
دانههای روغنی
دانههای روغنی به دلیل اینکه مملو از ویتامینE هستند بسیار شناخته شدهاند. بادام گل سر سبد این دسته از خوراکیها است اما تمامی دانههای روغنی میتوانند یک تامین کننده خوب و مناسب برای دریافت ویتامین E لازم برای بدنتان باشند. یک فنجان بادام میتواند حتی بیش از اندازه نیاز روزانه شما به ویتامین E را تامین کند.
پنیر توفو
پنیر توفو که از بستن شیر سویا تهیه میشود یک منبع عالی برای مصرف ویتامین E است. علاوه بر این توفو برای گیاهخواران هم یک منبع مورد اطمینان جهت دریافت ویتامین E است. میتوانید از توفو برای خوشمزه و یا طعمدار کردن غذاها و یا حتی تزئین بشقاب غذایتان هم استفاده کنید. ۱۰۰ گرم توفو حاوی بیش از ۵ میلیگرم ویتامین E است.
سبزیجات برگ سبز تیره
سبزیجات برگ سبز تیره یکی دیگر از منابع غذایی مفید برای تامین ویتامین E هستند. اما متاسفانه بیشتر ما از اهمیت این دسته از سبزیجات مفید غافل هستیم و به میزان لازم از آنها استفاده نمیکنیم. سعی کنید حتما از این سبزیجات مفید درون بشقاب غذایتان استفاده کنید زیرا آنها تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد از نیاز روزانه شما به این ویتامین را تامین میکنند. همچنین سبزیجات برگ سبز تیره حاوی مقدار زیادی از سایر ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند. خبر خوب اینکه آنها کالری زیادی ندارند.
زیتون
نگران نباشید! اگر شما هم در رژیم غذاییتان از زیتون استفاده میکنید و مصرف آن را هیچگاه فراموش نمیکنید، میتوانید خاطر جمع باشید چون حتما بدین شکل میزان لازم ویتامین E بدنتان را تامین میکنید. انواع زیتون حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب مفید برای سلامت قلب و سیستم گوارشی هستند. ۱۰۰ گرم زیتون سبز حاوی ۱۸ درصد ویتامین E است که برای سلامت بدنتان به آن نیاز دارید.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی سرشار از موادی مغذی است که برای سلامت ما بسیار مفید هستند. حتی اگر گوجه فرنگی خشک شده در آفتاب یا رب گوجه فرنگی هم مصرف کنید باز هم مواد مفید بسیاری را دریافت خواهید کرد. یک چهارم فنجان رب گوجه فرنگی حاوی تقریبا ۳ میلیگرم ویتامین E است و این حجم یکپنجم میزان ویتامین لازم در طول روز برای بدن است. گوجه فرنگی حاوی آنتیاکسیدان، منیزیم، پتاسیم و فسفر همراه با ویتامین A و ویتامین C است. سبزیجات خشک اغلب مردم فکر میکنند فقط باید از سبزیجات (گیاهان) خشک شده برای طعمدار کردن غذاها استفاده کنند. اما در واقع این سبزیجات حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی مفید هستند. برای مثال ویتامین A، E،B ، C و K همراه با مقدار قابل توجهی فسفر و آهن از جمله مواد مفید موجود در این سبزیجات هستند. سبزیجات خشک شده مثل جعفری، آویشن (پونه کوهی) و یا ریحان همگی میتوانند تا حدودی نیاز شما به ویتامین E را تامین کنند
سلامتیسم