نزدیک به پانصد هزار نفر درکل آمریکا سالیانه به دلیل تشنج و یا سایر عارضه های بیماری دیابت به بخش اورژانس بیمارستانها مراجعه می کنند. برای پیشگیری از این عارضه های جدی، پژوهشگران پروتئین جدیدی که به گلوکز حساس است را کشف کرده اند که روزی می تواند به شکل ایمپلنت (قابل کاشت) در بدن مریض برای کنترل روزانه در طول هفته بصورت 24 ساعته بکار رود.
آنها این پروتئین را در مقاله ای که در مجله ACS Chemical Biologyمنتشر گردید، شرح داده اند.
sylvia Daunertو همکارانش بروی راههای جدید ردیابی مقدار قندخون تحقیق کردند. درحال حاضر بیماران دیابتی با استفاده از گلوکومترهای خانگی به اندازه گیری مقدار قند خون خود می پردازند. این کار را با سوراخ کردن نوک انگشت برای چکاندن یک قطره خون بروی نوار قندسنج انجام می دهند .این خوانش مقدار قند خون درهمان لحظه را نشان می دهد اما مقدار قند خون در طول روز تغییر می کند بنابراین برای بررسی دقیق مقدار قند خون به دفعات زیادی تکرار اندازه گیری نیاز است که همیشه کارآسانی نیست و برخی افراد به دلیل درد از انجام آن طفره می روند و به اندازه ی کافی به اندازه گیری مقدار قندخون خود نمی پردازند و به همین علت درمعرض خطراتی چون تشنج قرار می گیرند.
برای نظارت مداوم بر مقدار قندخون، برخی بیماران از وسایل قابل کاشت که مقدار قندخون را در هر دقیقه اندازه می گیرد، استفاده می کنند. اما به دلیل گرانی این وسایل و از سوی دیگر مدت زمان کوتاه استفاده از آن (یک هفته) و قابل اعتماد نبودن اندازه گیریها، برای همه ی افراد قابل استفاده نیست. به همین علت گروه دکتر Daunertتصمیم به برطرف نمودن این محدودیت ها گرفتند. آنها بروی پروتئینی کار کردند که درحال حاضر به عنوان یکی از نامزدهای خوب برای استفاده از سیستم مانیتورینگ مداوم قند خون مطرح است. این پروتئین GBPیا glucose /galactose Binding proteinنام دارد، این پروتئین در اتصال به گلوکز تغییر شکل می دهد.
دانشمندان با مهندسی این پروتئین توانسته اند آنرا در داخل و خارج بدن برای مدت طولانی بصورت پایدار درآورند بنابراین می توان از آن برای تشخیص مقدار قند خون درمحدوده ای که در بدن یک فرد مبتلا به دیابت وجود دارد، استفاده کرد. نویسندگان به حمایت های مالی موسسه ی ملی بهداشت، بنیاد ملی علوم و سازمان ملی هوانوردی و فضا، در پیشبرد این پروژه اذعان کردند.
منبع:http://diabetestma.org