اهمیت تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه

یکی از نشانه های سرطان در کلیه خون در ادرار است. کسانی که با این عارضه مواجه می شوند باید به متخصص مجاری ادراری مراجعه کنند. تشخیص زودرس این سرطان خطرناک می تواند در مقابله با پیشرفت آن در بدن مبتلایان تاثیرات مفیدی بگذارد. همچنین افزایش حجم کلیه در خردسالان نیز خبر از بروز این بیماری خطرناک در آن ها میدهد.


رئیس انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران با بیان اینکه سرطان کلیه شیوع چشمگیری ندارد و جزو سرطان‌های نادر است، هشدار داد: سرطان کلیه پیش آگهی بدی دارد؛ یعنی این بیماری در آغاز، علامت خاصی ندارد و متاسفانه اکثر بیماران زمان مراجعه به پزشک، در مراحل پیشرفته بیماری هستند و علائمی از درد و ادرار خون‌آلود دارند.

دکتر محمدرضا قوام نصیری با بیان اینکه تومور سرطان کلیه وقتی که بزرگ می‌شود، علائم خود را نشان می‌دهد، گفت: سرطان کلیه در اطفال و بزرگسالان از نظر تشخیص، درمان و نوع شیمی درمانی متفاوت است و در بزرگسالان همراه با دارو درمانی انجام می‌شود.

این آنکولوژیست با بیان اینکه ادرار توام با خونریزی علامتی است که نباید نسبت به آن بی‌توجهی کرد، افزود: هرچه ضایعه سرطانی در کلیه پیشرفته‌تر باشد، خونریزی در ادرار بیشتر خواهد بود. معمولا مقدار خونریزی در اطفال نسبت به بزرگسالان کمتر است، اما حجم بزرگ کلیه نشان دهنده وجود تومور در کودکان است.

اهمیت تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه

وی با اشاره به اینکه بدون شک عمل جراحی باید در گروه اطفال و بزرگسالان انجام شود، تشریح کرد: علاوه بر جراحی در اطفال، رادیوتراپی، شیمی‌درمانی و ترکیبات دارویی هم به کار گرفته می‌شود، اما در افراد بالغ اگر تومور سرطانی متاستاز (گسترش و مهاجرت سلول‌های سرطانی از یک بافت به بافت‌های دیگر) نکرده باشد و به سیستم لنفاوی موضعی در ناحیه کلیه منتشر نشده باشد، فقط رادیوتراپی و دارو درمانی انجام می‌شود.

قوام نصیری درباره اهمیت تشخیص زودهنگام در فرآیند درمان همه سرطان‌ها، گفت: چنانچه همه انواع سرطان‌ها در مراحل ابتدایی تشخیص داده شوند، حداقل ۵۰ درصد بیمارانی که فوت می‌کنند زنده خواهند ماند. درمان انواع سرطان‌ها با تشخیص زودهنگام نتایج بسیار عالی از جمله جراحی آسان تر، رادیوتراپی محدودتر، نتیجه درمان بهتر و هزینه‌های کمتر برای بیمار و نظام سلامت دارد و باعث می‌شود بیمار، عمر طبیعی خود را داشته باشد.

اهمیت تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه

این عضو کمیته جامع سرطان کشور در وزارت بهداشت توضیح داد: درمان‌های نوین مانند انجام ماموگرافی برای تشخیص سرطان پستان در خانم‌ها، اندازه‌گیری آنتی ژن خون یعنی بررسی ژن‌های تغییر یافته و نوع پروتئینی که ترشح می‌کنند برای تشخیص سرطان پروستات در آقایان و کلونوسکوپی برای تشخیص سرطان روده بزرگ ازجمله اقداماتی هستند که تشخیص زودهنگام این نوع سرطان‌ها را ممکن کرده و با این راهکارها تقریبا بیمار می‌تواند درمان کامل و عمر طبیعی خود را داشته باشد.

وی در پایان با اشاره به اینکه تشخیص زودرس با غربالگری متفاوت است، یادآور شد: غربالگری یعنیتشخیص بیماری در افرادی که هیچ علائمی از بیماری ندارند و ظاهرا سالم هستند، درحالی که دارای ضایعه تومور هستند، اما تشخیص زودرس یعنی کشف بیماری در مراحل اولیه بروز بیماری.