در یک برسی جدید مشخص شد کودکان و سالمندان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرماخوردگی قرار دارند و این موضوع به دلیل کاهش مقاومت سیستم دفاعی بدن این دو گروه می باشد.

نوزادان اساسا در ۴ تا ۶ هفته ابتدایی زندگی‌شان با خطر بالای ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های دیگر مواجه هستند. دلیلش این است که سیستم ایمنی نوزادان، یعنی قوای دفاعی بدن‌شان در مقابل میکروب‌ها، هنوز به‌طور کامل فعالیت نمی‌کند. سلامتیسم شاید شما هم یکی از همان افراد خوش‌شانسی باشید که آخرین دوره سرماخوردگی‌شان را به خاطر نمی‌آورند. با این‌حال، بسیاری از افراد دیگر بین ۲ تا ۴ بار در سال سرماخوردگی را تجربه می‌کنند و این اتفاق در میان آنان کاملا طبیعی است.

بنابراین، گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند. در ادامه با این گروه‌ها آشنا می‌شویم. نوزادان نوزادان اساسا در ۴ تا ۶ هفته ابتدایی زندگی‌شان با خطر بالای ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های دیگر مواجه هستند. دلیلش این است که سیستم ایمنی نوزادان، یعنی قوای دفاعی بدن‌شان در مقابل میکروب‌ها، هنوز به‌طور کامل فعالیت نمی‌کند. برای این‌که از مبتلا شدن نوزادتان به سرماخوردگی جلوگیری کنید، بهتر است که شیردهی به او را خودتان بر عهده بگیرید. این کار، آنتی‌بادی‌های لازم برای مقابله با میکروب‌ها را به بدن نوزادان می‌رساند.

اگر از بطری تغذیه کردن نوزاد کمک می‌گیرید، بطری شیر و اجزای بیرونی آن را بین هر بار شیردهی استریل کنید. برای این کار باید این بطری‌ها را با آب جوش بشویید. کودکان خردسال اگر کودک نوپا یا پیش‌دبستانی شما پشت سر هم به سرماخوردگی مبتلا می‌شود، باید بدانید که فقط شما با این مشکل مواجه نیستید. بیشتر کودکان ۵ تا ۷ ساله، یا حتی بزرگ‌تر، هر سال چندین بار به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. البته این تمام ماجرا نیست.

عفونت‌های گوش نیز در این گروه از کودکان شایع است، خصوصا برای کودکانی که دارای خواهر و برادر هستند، یا وقت خودشان را در طول روز با دوستان هم‌سن می‌گذرانند. ساکنان خوابگاه‌ها افرادی که عمدتا به‌عنوان دانشجو در خوابگاه‌ها زندگی می‌کنند، خیلی راحت به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. در خوابگاه‌ها، تعداد زیادی از دانشجویان در محیط‌های کوچک زندگی می‌کنند، در هوای مشترک و محدودی نفس می‌کشند و به سطوح مشترکی دست می‌زنند.

به همین دلیل، دانشجویان باید ابتدایی‌ترین اصول بهداشتی را در خوابگاه‌ها کاملا جدی بگیرند: شستن چندباره دست‌ها در طول روز، خوردن غذاهای سالم و خوابیدن به اندازه کافی. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی قرار می‌گیرید. بنابراین، افرادی که دارای یکی از این شرایط هستند، شامل این قاعده می‌شوند: مبتلا بودن به ایدز، انجام دادن شیمی‌درمانی و انجام دادن جراحی پیوند عضو.

به‌علاوه، اگر در این گروه قرار می‌گیرید، مطمئن شوید که همه اعضای خانواده شما سالانه واکسن‌های لازم را دریافت می‌کنند. حتی بهتر است که ملاقات‌کنندگان شما همیشه دستکش بپشوند و ماسک به صورت بزنند تا میکروب‌های احتمالی را به شما منتقل نکنند. جدی گرفتن تغذیه سالم و مغذی در کنار استراحت کافی نیز برای این گروه از افراد واجد اهمیت بسیار زیادی است. سالمندان همین‌که سن‌تان بالا برود، خصوصا اگر به ۶۵ سالگی یا پس از آن برسید، بیشتر از دیگران با خطر ابتلا به سرماخوردگی مواجه می‌شوید.

حتی ابتلا به سرماخوردگی,سرماخوردگی نوزاد,اصول بهداشتی,سلامت جنین,تغذیه سالم هم برای شما طولانی‌تر می‌شود. پس برای حفظ سلامتی خودتان، باید رعایت این اصول را جدی بگیرید: تغذیه سالم و مغذی، ورزش کردن به اندازه لازم، نوشیدن مقدار زیادی از مایعات، خوابیدن و استراحت کردن به اندازه کافی. به‌علاوه، سالمندان باید دست‌های خودشان را چندین بار در روز بشویند و انجام دادن این کار را قبل از غذا خوردن و پس از بیرون آمدن از توالت جدی بگیرند. جایگزین کردن مسواک به‌طور منظم نیز اهمیت خاصی برای سالمندان دارد.

منبع/سلامتیسم