اغلب افراد می توانند عمل پیوند موی طبیعی را سرپایی انجام دهند، اما بعضی از افراد هستند که ممکن است نتوانند بر اساس بیماری که دارند عمل پیوند مو را سرپایی انجام دهند، مانند بیماران دیابتی که به خاطر قند خون بالا نمی توانند این عمل را سرپایی انجام دهند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص عمل پیوند مو را جمع آوری کرده ایم. با ما همراه شوید.
عمل پيوند موی طبيعي، جزء اعمال مینور یا كوچك و سرپایی حساب میشود. با توجه به اینکه شرایط این جراحی کاملا استریل است و خونرسانی در ناحیه پوست سر فوقالعاده بالا است، احتمال بروز عفونت و مشکلات ناشی از جراحی در عمل پیوند مو تقریبا نادر است. البته مشروط به اینکه عمل پیوند مو، توسط تیم تخصصی و پزشک متخصص انجام و تمام حداقلهای یک عمل جراحی استریل و صحیح رعایت شود.
برخی افراد به دلایل مختلف ممکن است اقدام به کاشت مو کنند که بیماران مبتلا به دیابت میتوانند جزئی از این افراد باشند. ضعف و تنگی عروق و کاهش خونرسانی به بافت پوست و مو از مهمترين مشکلات افراد دیابتی است و در این افراد سیستم عصبی مختل میشود و فرد در برخی نواحی بهخصوص پا دچار بیحسی میشود و به دلیل کاهش خونرسانی ترمیم جراحتها سخت است. ضمن اینکه در بیماران احتمال بروز عفونت بیشتر است. بنابراین مهمترین اقدام برای پیشگیری، کنترل درست دیابت است که باید به کمک دارو، ورزش و تغذیه سالم، قندخون را در حد طبیعی نگه داشت تا دچار مشکل خاصی نشد.
با این حال، اگرچه در عملهای جراحی نیاز است که قندخون بیماران مبتلا به دیابت کنترلشده و در سطح مشخصی باشد و در مواردی اگر قندخون 150 میلیگرم در دسیلیتر باشد، این میزان قند بالا محسوب میشود، ولی در کاشت مو اینطور نیست و میتوان با قندخون کمتر از 150، اقدام به پیوند موی طبیعی کرد. البته لازم است که وضعیت سلامت بیمار علاوه بر قندخون، از نظر سلامت قلب و عروق، تنفس، عملکرد کلیه و… بررسی و ارزیابی شود. در صورتی که فرد دیابتی از سلامت عمومی نسبی برخوردار و در روز عمل جراحی، قندخون پایینتر از 150 میلیگرم در دسیلیتر باشد، میتوان پیوند مو را که کاملا بیخطر و سرپایی است، انجام داد.
منبع: سلامانه