زنان یائسه غالبا با گرگرفتگی مواجه می شوند این عارضه می تواند زمینه ساز مشکلات قلبی و اختلالات تنفسی در این افراد شود. آپنه انسدادی خواب تهدیدی برای سلامت بانوان میانسال و یائسه به شمار می رود. مطالعات جدید در این زمینه خطر آپنه خواب را برای زنانی که دچار گرگرفتگی می شوند دو برابر بیشتر اعلام کرد.
مطالعات جدید نشان میدهد گرگرفتگی که یکی از عوارض شایع یائسگی است، میتواند خطر بروز آپنه خواب و بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
آپنه انسدادی خواب، به توقف موقت تنفس در خواب گفته می شود که معمولا با اختلال تنفس و ضربان نامنظم قلب همراه است. این اختلال تنفسی ناشی از انسداد مجرای تنفسی دهان بوسیله زبان است و معمولا چند ثانیه به طول می انجامد. این اختلال پس از 50 سالگی بیشتر دیده می شود و زمانی خطرناک است که بیش از 10 ثانیه طول بکشد.
به گزار ش مدیکال ساینس،محققان سابقه پزشکی و سلامتی هزار و 700 زن میانسال را بررسی کردند. 25 درصد از این افراد به دلیل سن، چربی بدن و فشار خون بالا در معرض آپنه خواب بودند. نتایج نشان داد زنانی که گرگرفتگی شدید داشتند، درمقایسه با زنانی که گرگرفتگی خفیف یا بدون گرگرفتگی بودند، دو برابر بیشتر در معرض آپنه خواب قرار دارند. گرگرفتگی یکی از شایعترین عوارض یائسگی است.
مطالعات قبلی نشان میدهد آپنه خواب احتمال ابتلا به بیماری های قلبی, فشار خون بالا,سکته قلبی, افسردگی و مرگ زودهنگام را افزایش میدهد. این مطالعه که توسط محققان انجمن یائسگی آمریکا صورت گرفته نشان میدهد اختلال خواب یکی از شکایتهای رایج در یائسگی است؛ بنابراین آپنه خواب به عنوان یکی از دلایل اختلال خواب، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نتایج این مطالعه در نشریه Menopause منتشر شده است.
ایرنا