بیماری درد از دیرباز با انسان ها همراه بوده است و یک علامت ویژه بیماری می باشد. خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، راه هایی در حال به وجود آمدن هستند که دیگر بیمار درد را حس نکند چون زندگی بدون درد حق مسلم همه ی انسان ها می باشد.
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره انجمن بررسی و مطالعه درد گفت: برای درد که می تواند یک علامت ویژه بیماری باشد و به یک متخصص مراجعه شود باید اطلاع رسانی انجام گیرد.
فریده محمدطاهری در مورد همکاری نهادهای آموزشی برای رفع درد اظهار داشت: خوشبختانه از زمان شروع دوره فوق تخصصی درد با مجوز بهداشت و درمان آموزش پزشکی و همچنین تربیت استادان و همکاران متخصص بیهوشی، تمام کارهای ویژه درد در کشورمان همانند کل دنیا در حال انجام گرفتن است.
وی افزود: تمام روش هایی که بیمار مجبور بود برای درمانش انجام دهد بایستی مسافت های طولانی را سفر کند، اما حالا خوشبختانه با حضور استادان و همکاران متخصص این رشته در همه جای کشور قابل انجام است.
محمدطاهری درباره اینکه برگزاری این کنگره تا چه اندازه می تواند برای شناخت درد تاثیرگذار باشد تصریح کرد: برگزاری این کنگره ها با توجه به اینکه درد مشکلی است که از دیرباز همراه بشربوده است، اما باید به عنوان یک علامت ویژه به آن توجه شود و به یک متخصص مراجعه کرد ولی هنوز در کشور ما این موضوع جا نیفتاده است.
وی ادامه داد: برگزاری چنین کنگره هایی که با شرکت استادان تمام رشته ها برگزار می شود در واقع مفهوم درد را در جامعه مطرح می کند.
دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره انجمن «بررسی و مطالعه درد» با اشاره به اینکه گاهی بیماری دچار کمر درد مزمن و یا کمر دردی بعد از سرطان و دچار آرتروز است و درد را نمی تواند تحمل کند و عذابش می دهد گفت: دیگر بیماران نباید تصور کنند که نمی توانند برای رفع بیماری شان کاری انجام دهند و باید درد را تحمل کنند چرا که در حال حاضر در دنیا قابل قبول نیست و حق مسلم هر انسانی است که زندگی بدون درد داشته باشد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما