یکی از بزرگترین دغدغه مادران بعد از زایمان، شیردهی کودکان خود است. چون این سوال برایشان پیش می آید که آیا کودکانشان شیر کافی می خورد یا خیر؟ در این مقاله از دکتر سلام راهکارهای طبیعی برای افزایش شیر مادران شیرده را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
آیا شما شیر کافی دارید؟ نوزاد شما سیر می شود؟ شیر شما چه اندازه باشد کافی است؟ چکار کنم شیرم زیاد شود؟ نوزادم مدام گریه میکند؟ و خیلی سوالات دیگر وجو دارد که مادران بعد از زایمان درباره آن نگران هستند.
در واقع یکی از بزرگترین نگرانی های مادران بعد از زایمان شیر خوردن نوزاد است؟گاهی اوقات نوزاد نمی تواند برستی سینه مادر بمکد و یا گاهی حجم شیر مادر کم است. هر مادری شیردهی متفاوتی نسبت به مادر دیگر د ارد همانطور که می بینید یک متدر در دوران بارداری ممکن است حالت تهوع شدید داشته باشد در صورتیکه مادر دریگر در کل بارداری احساس خستگی شدید دارد. این تفاوت ها در زمان شیر دادن به نوزاد هم دیده میشود. یک مادر شیر فراوان دارد در صورتی که مادر دیگر شیر کافی و یک مادر برای سیر کردن نوزاد خود دچار چالش است. در این مقاله گروه سلامت شیردهی اوما سعی دارد راه های طبیعی افزایش شیر مادر را به شما آموزش دهد.
پیش از آغاز مقاله، فیلم خوبی که وزارت بهداشت در رابطه با افزایش شیردهی مادر تهیه کرده را مشاهده فرمایید و سپس به مطالعه باقی مقاله بپردازید.
در اینجا به معرفی 5 راه آسان و اولیه که کمک میکند شیر شما زیاد شود، اشاره می کنیم:
1-شیردهی منظم:
یکی از آسانترین و راحترین کارها این است که شما بصور منظم به نوزاد خود شیر بدهید. تقریبا هر 2 تا 3 ساعت یکبار بهتر است. هر چه شما بیشتر سینه خود را پمپاژ کنید شیر بیشتری ترشح میشود. زمانی شیر شما بیشتر تولید می شود که نوزادتان کاملا گرسنه باشد. اگر شما خارج از منزل کار میکنید و مجبور هستید شیر خود را برای نوزاد بدوشید هر 15 دقیقه یکبار اینکار را انجام دهید تا شیر بیشتری داشته باشید. دوشیدن همزمان هر دوسینه باعث ترشح بیشتر شیر از دو سینه میشود. در یک مطالعه انجام شده، نشان دادند که مادرانی که حداقل 8 بار در روز و یا در 100 دقیقه در 24 ساعت شبانه روز شیر خود را خالی میکندد. دارای محدوده طبیعی داشتن شیر هستند.
2-خالی کردن سینه ها:
تا جایی که امکان دارد وقتی شروع به دوشیدن شیر می کنید سعی کنید سینه کاملا خالی شود. وقتی شروع به شیر دادن نوزاد میکنید مطمعن باشید سینه خالی شیر بیشتری را تولید میکند. حتی اگر شیر خوردن نوزاد تمام شد و احساس کردید که هنوز سینه های شما شیر دارد آن را کاملا خالی کنید.
3-رژیم غذایی و سبک زندگی:
تا آنجایی که می توانید آب بخورید و از بی آب ماندن بدن جدا بپرهیزید. آب، شیر، آبمیوه نوشیدنی های خوبی در دوران شیردهی هستند اما مواد کافیین دار مانند قهوه را استفاده نکنید. تنها زمانی که احساس تشنگی می کنید آب ننوشید زیرا در زمان های دیگر هم حتی اگر احساسش را ندارید باید بطور منظم آب بنوشید. خود نوشیدن آب باعث ترشح بیشتر شیر در سینه های شما می شود. رژیم غذایی متعادل داشته باشید ( یک نمونه رژیم غذایی پس از زایمان). در برنامه غذایی خود غذاهایی مانند میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات بصورت روزانه مصرف شود. از مصرف مواد نفاخ بپرهیزید. ورزش را فراموش نکنید. خوراکی های افزایش دهنده شیر مادر را بخورید. سیگار و هرآنچه را که دود دارد پرهیز کنید . استراحت کنید زیرا شیر دادن باعث مصرف انرژی می شود. برخی از داروها با شیر دادن شما تداخل دارد آنها را بشناسید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
4-آرامش داشته باشید:
استرس با تولید شیر در بدن ارتباط مستقیم دارد. قبل از شیر دادن سعی کنید خود را آرام کنید. دوش آب گرم، حرف زدن با دوساتان می تواند به شما کمک کند. ماساژ سینه ها نیز می تواند هم به شما آرامش دهد و هم اینکه ذخایر شیر را در سینه ها افزایش دهد.
5-مکمل ها :
از استفاده سر خود مکمل ها بپرهیزید. قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید. برخی از ترکیبات چاهای گیاهی و یا رازیانه ممکن است برای کودک مضر باشد. یکی از مکمل های مفید برای مادران که شیر را زیاد میکند شنبلیله هست که در هر سنی قابل استفاده است. معمولا مادران برای افزایش شیر 3 بار در روز وقت صبحانه، ناهار و یا شام این مکمل را مصرف میکنند. برای مادران باردار و کسانی که داروی رقیق کننده خون مصرف میکنند، ممنوع است. قبل از مصرف این مکمل با پزشک تغذیه خود مشورت کنید. با مکمل های خاص دوران شیردهی آشنا شوید.
مشکلات عمده شیردهی:
بیشتر مادران مشکل اولیه شان در نحوه شیر دادن به نوزاد است. در این مقاله نحوه صحیح در آغوش گرفتن و شیر دادن به نوزاد بطور کامل توضیح داده شده است. نگران نباشید اگر نتوانستید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
هشدار اومایی:
همواره برای مصرف هر نوع مکمل یا داشتن رژیم غذایی خاص با متخصص تغذیه خود مشورت کنید. برای مثال مکمل شنبلیله در دوز های مختلفی وجود دارد و این متخصص شما است که تشخیص میدهد چه دوزی را باید مصرف کنید.
منبع: اوما