ابتلا به زردی و یرقان از جمله مواردی است که در اکثر نوزادان به ویژه در هنگام بدو تولد مشاهده می شود. این اختلال در اغلب مواقع در طی چند روز برطرف می شود اما اگر بیش از حد معمول طول بکشد می بایست روش درمان را تغییر داد. استفاده از لباس یکی از روش ها برای درمان زردی در نوزاد است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
محققان در آزمایشگاههای علوم مواد و فناوری فدرال سوئیس (Empa) موفق به توسعه یک پارچه نورانی جدید شدهاند که میتواند برای تولید لباس خواب نوزاد استفاده شود و کودکان مبتلا به زردی را در نور احاطه کند.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا ،کودکان مبتلا به زردی میبایست زمان زیادی را در یک “انکوباتور” نورانی بگذرانند که این امر برای هیچ خانوادهای مطلوب نیست زیرا کودک باید از والدین دور شود و وقت خود را در یک جعبه شیشهای صرف کند.
محققان Empa، با توسعه این فناوری جدید مشکل والدین را برطرف کردهاند.
آنها برای تولید این فناوری جدید فیبرهای نوری که از رشته معمولی پهنتر نیستند را در پارچههای سنتی تعبیه کردند.
این کار استفاده از آن را آسان کرده و مانند لباسهای دیگر کودک، احساس راحتی را منتقل میکند و همچنین برای والدینی که در طول درمان کودکانشان از آن استفاده میکنند طبیعی است.
از آنجایی که در این لباس از چراغهای الایدی کم قدرت به عنوان منبع نور استفاده میشود، باتریهای کوچک برای نیرو دهی به آنها کافی است. این به این معنی است که لباس به منبع دیگری برای شارژ نیاز ندارد.
در این فناوری فیبرهای نوری به آرامی و با دقت خم میشوند و از خمیدگیها نور به بیرون راه پیدا میکند.
این فیبرها در صورت خم نشدن نیز نور را از یک طرف به طرف دیگر انتقال میدهند.
یرقان یا زردی (Icterus یا Jaundice) به معنی تغییر رنگ و زرد شدن پوست، صلبیه چشم و غشاهای مخاطی ناشی از بالا رفتن بیلی روبین خون بوده که زردی نوزادی ناشی از بالا رفتن بیلی روبین مستقیم یا غیرمستقیم است.
منبع: خرداد