از نظر علمی مصرف کردن میوه ها و سبزیجات نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های نظیر بیماری های قلبی، سکته مغزی و انواع سرطان دارد، به اثبات رسیده است. اما هنوز از نظر علمی مصرف مکمل های غذایی یا همان مولتی ویتامین ها برای جلوگیری از بیماری ها به اثبات نرسیده است.
محققان و متخصصان تغذیه بر این نکته توافق دارند که شاید مصرف مولتی ویتامین ها در برخی موارد ضروری باشد، اما راه دستیابی به مواد مغذی، از طریق مصرف مداوم آنها نیست و بهتر است سفره غذایی خود را با انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ کنید.
سیب:
سیب ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند و این طور ثابت شده که مصرف روزانه سیب، نیاز شما به داروهای تجویزی را کاهش می دهد.
سیب همچنین منبع خوبی از پتاسیم است که برای کاهش فشار خون تاثیر زیادی دارد. مواد مغذی موجود در انواع سیب شما را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مصون می کند، ضمن این که خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان ریه را کاهش می دهد.
آجیل:
انواع آجیل منبع چربی های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. بر اساس مطالعات، برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی، آنتی اکسیدان بیشتری دارند. مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی ارتباط مستقیم دارد، ضمن این که منجر به کاهش مرگ و میر در زنان بعد از سنین یائسگی می شود.
سبزیجات کریستالی:
مصرف این سبزیجات از قبیل کلم بروکلی، تربچه و… با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارد. مصرف این سبزیجات منجر به غیر فعال کردن و مرگ سلول های سرطانزا شده و از آسیب های اولیه به DNAجلوگیری می کند. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، این سبزیجات منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها از جمله ویتامین های K، B، C، E، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
تخم مرغ:
به دلیل داشتن کلسترول بالا، همچنان ترس از مصرف زیاد آن وجود دارد ولی در سال های اخیر ثابت شده که تخم مرغ یک منبع غذایی بسیار سالم است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ در روز، نه تنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا سکته را افزایش نمی دهد، بلکه منجر به افزایش سطح کلسترول خوب می شود.
منبع: تابناک