چربیها حاوی روغن، کره و مارگارین و همچنین چربی موجود در گوشت، ماهی و آجیل است. به خاطر داشته باشید که در شیرینیها، بیسکویت، کیک و غذاهای آماده نیز چربی وجود دارد ولی شما از آن بی خبرید
نگاهی به 45 تحقیق صورت گرفته در این زمینه نشان میدهد زنانی که در رژیم غذایی خود چربی بیشتری مصرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. EPIC نشان میدهد زنانی که مقادیر بالای چربی اشباع مصرف کردهاند در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف چربی اشباع را داشته اند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان بودهاند.
غذاهای حاوی مقادیر بالای چربی اشباع عبارتند از:
- برش های چرب گوشت
- محصولات تولید شده از گوشت شامل سوسیس و پیراشکی ها
- کره، کره حیوانی و چربی خوک
- پنیر، مخصوصا پنیرهای سفت
- خامه، خامه ترش و بستنی
- اسنکهای آماده و فرآورده های شکلات
- بیسکویت، کیک و شیرینی
بنابر شواهد موجود، به نظر میرسد چربی اشباع در بالا بردن خطر سرطان پستان نقش دارد. اما احتمالا آنچه موجب سرطان پستان میشود ترکیبی از تأثیر چربی اشباع و عوامل دیگر است.
سرطان پستان و شکر و کربوهیدرات ها
مدرک معتبری که نشان دهنده ارتباط مستقیم بین شکر و کربوهیدرات ها و سرطان پستان باشد موجود نیست اما تحقیقات وسیعی بر روی زنان چینی در آمریکا در سال 2009 گزارش داد که در زنان زیر 50 سال، رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات خطر ابتلا به سرطان پستان پیشرفت کننده را تا اندازه ای افزایش میدهد. مطالعات EPIC نشان میدهد رژیم های غذایی با کربوهیدرات زیاد خطر یک نوع از سرطان پستان موسوم به سرطان پستان گیرنده استروژن منفی[3] را افزایش میدهد.
مصرف زیاد شکر باعث افزایش وزن میشود. میدانیم که چاقی پس از یائسگی ریسک ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
لبنیات و سرطان پستان
تأثیر محصولات لبنی بر خطر ابتلا به سرطان پستان مورد مطالعه قرار گرفته است. اخیراً بعضی تحقیقات نشان دادهاند که شانس ابتلا به سرطان پستان در زنانی که مقادیر زیاد لبنیات مصرف میکنند کمتر است، اما جهت اطمینان از این موضوع مطالعات بیشتری مورد نیاز است. محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند و تحقیقات نشان میدهد سرطان پستان در میان زنانی که کلسیم زیادی مصرف میکنند یا سطح کلسیم در خون آنان زیاد است شیوع کمتری دارد.
منبع-http://iranpink.com