عضو انجمن متخصصان گوارش و كبد ايران گفت: تب، كاهش وزن و اسهال مزمن از علائم التهاب روده است و استرس نيز در ابتلا به اين بيماري تاثير بسزايي دارد.
بيشترين موضوعي كه براي ابتلا به اين عارضه مطرح است موضوع فاكتور ژنتيكي است و افرادي كه در خانواده خود مبتلا به اين عارضه را دارند نسبت به آن دقت داشته باشند. اين بيماران با اسهالهاي مزمن، كاهش وزن و تب و دردهاي مزمن شكمي كه مقاوم به درمان بوده و به خصوص در كوليت استراز با خونريزيهاي مداوم و اسهال خوني و طول كشنده همراه است مواجه ميشوند.
رسول ستودهمنش در گفتوگو با فارس، با بيان اينكه بيماريهاي التهابي روده خود را به دو صورت كرون و كوليت استراز نشان ميدهند تصريح كرد: نوع اول بيشتر با خونريزي و اسهال خوني و نوع دوم بيشتر خود را به صورت اسهال معمولي نشان ميدهند.
وي افزود: هر دوي اين بيماريها جزو بيمارهاي خودايمني هستند كه علت مشخصي براي آنها ذكر نشده و در آنها فاكتورهاي ايمني بدن عليه بافت روده وارد عمل ميشود و ميتوان گفت فاكتورهاي ژنتيكي و استعداد فاميلي، فاكتور عفوني، مسايل محيطي و استرس در به وجود آمدن آنها تاثير دارند.
ستودهمنش اضافه كرد: بيشترين موضوعي كه براي ابتلا به اين عارضه مطرح است موضوع فاكتور ژنتيكي است و افرادي كه در خانواده خود مبتلا به اين عارضه را دارند نسبت به آن دقت داشته باشند. اين بيماران با اسهالهاي مزمن، كاهش وزن و تب و دردهاي مزمن شكمي كه مقاوم به درمان بوده و به خصوص در كوليت استراز با خونريزيهاي مداوم و اسهال خوني و طول كشنده همراه است مواجه ميشوند.
وي گفت: مردم خونريزيهاي دستگاه گوارش را جدي بگيرند چرا كه ممكن است درصدي از خونريزيها به علت سرطانهاي روده باشد كه اگر در مراحل اوليه خود را نشان دهد مهم است و بايد پيگيري شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: از نظر درمان بايد گفت متاسفانه اين بيماران با يك نسخه خوب نميشوند و بايد مدتهاي زيادي دارو مصرف كنند. لذا قطع ناگهاني دارو كه معمولاً با مصرف آن علائم كنترل ميشود با عود بيماري همراه است كه منجر به خونريزيهاي غيرقابل كنترل و پارهگي روده ميشود و در اين حالت فرد نياز به جراحي پيدا ميكند.
وي اضافه كرد: اگر بيماران تحت كنترل باشند طول عمر طبيعي خواهند داشت و حتي زنان مبتلا به بيماري ميتوانند باردار شوند البته بايد داروهاي خود را هنگام بارداري هم استفاده كنند كه متاسفانه شاهد هستيم برخي بيماران به اشتباه دارو را هنگام بادراري ترك ميكنند.