تحقيقات انجام شده روي اكاليپتوسهاي كشت شده در استان فارس نشان ميدهد كه اين گياه خاصيت ضد باكتريايي دارد.
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام به نقل از سلامت نیوز سيد محمود فرشپور رضايي مجري اين طرح و عضو هيئت علمي سازمان تحقيقات آموزش وترويج كشاورزي در گفت و گو با خبرنگار علمي خبرگزاري فارس گفت: در تحقيقات خود اثرات طبيعي گياه اكاليپتوس را مورد بررسي قرار دادهايم.
وي ادامه داد: گياه اكاليپتوس گياه بومي ايران نيست و زماني كه وارد ايران شد، در مناطق مختلف كشور كشته شد و توانست با اين مناطق سازگاري پيدا كند و در اين مناطق رشد كرده است.
فرشپور افزود: ما در اين تحقيقات 11 گونه از گياه اكاليپتوس در استان فارس و 32 گونه از استان مازندران را براي انجام مطالعات انتخاب كرديم.
وي گفت: در اين تحقيقات برگ اين گياه را خسك كرديم و توانستيم اسانس آن را تهيه كنيم و درصد مواد مؤثره اين گياه در اين تحقيقات مشخص شد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد گفت: ما در اين تحقيقات دريافتيم كه گياهان اكاليپتوس كشت شده در استان فارس اثرات ضد باكتريايي دارند و ميتوانند منجر به توليد داروي دامي براي درمان بيماري ورم پستان در دامها شوند.
وي با اشاره به كارگاه آموزشي هند-ايتاليا در مورد باكتري وقارچ براي پايداري محيط زيست گفت: اين كارگاه آموزشي 29، 30 نوامبر اول دسامبر در دهلي برگزار ميشود و در اين كارگاه من نتايج تحقيقات انجام شده در زمينه اثرات ضد باكتريايي گياه اكاليپتوس كاشت استان فارس را ارائه ميكنم.