rogane-diabety

پژوهش جدید نشان می دهد روغن کانولا شاید یکی ازمعیارهای مناسب برای درست کردن مواد غذایی برای اشخاص مبتلا به دیابت نوع 2 باشد. پژوهشگران به مقایسه  اشخاص مبتلا به دیابت  نوع 2 تحت رژیم غذایی با شاخص گلایسمی پایین (شامل نان تهیه شده با روغن کانولا) و اشخاصیکه تابع رژیم گندم کامل (مناسب برای کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی) بودند، پرداختند.

این پژوهش نشان داد مقدار قند خون و کلسترول بد در خون افرادیکه تحت رژیم نان کانولا بودند، بطور چشمگیری کاهش یافته است. نتایج این تحقیق در مجله ی Diabetes careمنتشر گردید.

دکتر David Jenkinsسرپرست این تحقیقات می گوید: موضوع جالب توجه این است که رژیم نان تهیه شده از کانولا بیشترین تأثیر را برای افرادی به همراه دارد که در صد هموگلوبین A1cآنها در ابتدای آزمایش بسیار بالا بود.

او می افزاید: رژیم نان کانولا سبب کاهش مقدار کلسترول LDLدر 141 نفر از شرکت کنندگان شده است که معادل کاهش 7 درصدی وقایع قلبی عروقی است. پرفسور Jenkinsادامه می دهد: این منافع قابل مقایسه با مصرف 20 میلی گرم دوز اضافه تر از داروهای کاهنده ی کلسترول  (استاتین ها) است که معادل مصرف دو برابر مقدار دوز استاندارد این دارو است.

 کلمه ی  کانولا از ادغام دو کلمه ی  کانادا و اولا به معنی روغن بدست آمده است.  این روغن از گیاه کلزا  استخراج می شود و اولین بار در دانشگاه مانیتوبا (Manitoba)در دهه ی 1970 میلادی تولید شد. روغن کانولاحاوی تنها 7 درصد چربی اشباع است که کمتر از نصف مقدار چربی اشباع  موجود در روغن زیتون می باشد و درباره ی خواص سلامتی آن تبلیغات زیادی شده است.

 پرفسور Jenkinsمی گوید: یکی دیگر از یافته های  جالب این مطالعه، بهبود جریان خون بیماران تحت رژیم غذایی گندم پس از 12 هفته نسبت به  بیماران تحت رژیم  نان کانولا بود (از طریق آزمایش Endopatکه ابزاری مشابه با آزمایش فشار خون است).

او می گوید: اهمیت این یافته ها کاملاً مشخص نیست اما این نتیجه ی مثبت می تواند  نشانه ای ازتأثیر مصرف غذاهای تهیه شده از گندم کامل در کاهش خطر بیماریهای  قلبی-عروقی باشد.

پرفسور جنکینز و همکارانش مفهوم ایندکس گلایسمیک را در اوایل دهه ی  1980 به عنوان  راهی برای توضیح  چگونگی تأثیر کربوهیدراتهای مختلف بر مقدار قند خون و انتخاب غذاهای مناسب برای افراد  دیابتی ابداع  کردند. غذاهایی با نمایه ی  گلایسمی  بالا نظیر نان سفید، اکثر غلات صبحانه، سیب زمینی و برنج سبب افزایش  مقدار قند خون و انسولین می شوند که ممکن است به چشم ها، کلیه ها و قلب آسیب رساند. کربوهیدراتهایی با نمایه ی گلایسمیک پایین شامل برخی از پاستاها، انواع لوبیا، عدس ، انواع توت و سیب هستند که موجب افزایش آهسته تر مقدار قندخون و انسولین شده و سبب کاهش آسیب به چشم ها و کلیه ها و سایر بخش های بدن  می شود.

 سایر مطالعات ارتباط رژیم غذایی با نمایه ی گلایسمی پایین را با کاهش ابتلا به دیابت و وقایع  قلبی عروقی به تصویر کشیده اند. همچنین این پژوهش ها نشان دادند که چربیهای غیراشباع مونو نظیر  کانولا و روغن زیتون سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی می شوند.

دکتر جنکینز می گوید: نتایج بسیار جالب توجه بود و تاثیر ترکیب  رژیم غذایی با نمایه ی گلایسمی پایین همراه با روغن کانولا قبل از این بروی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 آزمایش نشده بود.

منبع-http://diabetestma.org