اسفناج یکی از گیاهان پر خاصیت است که حتما باید آن را به رژیم غذایی هر روزتان اضافه کنید. با مصرف اسفناج می توانید از بروز پوکی استخوان جلوگیری کنید. همچنین مصرف آن باعث بهبود بینایی و تقویت عضلات می شود. در این مقاله از دکتر سلام خواص درمانی اسفناج را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
دلایل زیادی وجود دارند تا اسفناج را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنید. حتی اگر اسفناج باب میلتان نیست، سعی کنید این سبزی شگفتانگیز را به رژیم غذایی خود به این دلایل که برایتان توضیح میدهیم، اضافه کنید.
سبزیجات اندکی همانند اسفناج وجود دارند که از محتوای بالای مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی گیاهی سود میبرند. بر همین اساس، اسفناج میتواند بخشی از هر رژیم غذایی باشد که سالم در نظر گرفته میشود.
اسفناج مواد مغذی ضروری را برای کودکان فراهم میکند، سطوح انرژی بزرگسالان را افزایش میدهد و حتی به تقویت و ایجاد تعادل در سالمندان کمک میکند. به عنوان مثال، اسفناج برای بهبود عملکرد شناختی گزینه خوبی است.
دوست حافظه
اسفناج در فهرست مواد غذایی قرار دارد که برای مغز ضروری و فوقالعاده مهم هستند. این سبزی حاوی مواد معدنی مانند اسید فولیک و همچنین ویتامینهای A، B6، C و آنتی اکسیدانهای مختلف است که به پیشگیری از انحطاط عصبی و عملکردهای شناختی کمک میکنند.
همچنین، پتاسیم موجود در اسفناج برای افزایش جریان خون به مغز مفید است. این شرایط فرآیندهای اساسی مانند حافظه و تمرکز را به حداکثر میرساند.
بینایی را پشتیبانی میکند
اسفناج منبع خوبی برای بتاکاروتن، لوتئین و زانتان است. هر سه مورد آنتیاکسیدانهایی مفید برای بینایی هستند.
به عنوان مثال، بتاکاروتن در صورتی که اسفناج را به صورت پخته مصرف کنید، میتواند مؤثرتر باشد.
محتوای بالای ویتامین A اسفناج نیز یکی دیگر از دلایل موثر در این زمینه است. این ماده مغذی به درمان خارش چشم و همچنین التهاب یا دیگر ناراحتیهای ناشی از آلرژیها کمک میکند.
تقویت عضلات
اگر برای کاهش وزن تلاش میکنید و نگران تنشهای ناشی از این شرایط هستید، در مصرف روزانه اسفناج تردید نداشته باشید. اسفناج را به سالادها، اسموتیها یا هر مورد دیگری که دوست دارید، اضافه کنید.
اسفناج حاوی عنصری به نام C0-Q102 است. این نوع آنتیاکسیدان به تقویت عضلات از طریق تغذیه آنها با خون غنی از اکسیژن و مواد معدنی کافی کمک میکند.
دشمن پوکی استخوان
اسفناج منبع خوبی برای ویتامین K است. این ویتامین به حفظ کلسیم در استخوانهای انسان کمک میکند و از این رو بسیار مهم است. این شرایط به کانیسازی اسکلت ما، از جمله دندانها و ناخنها منجر میشود.
همچنین اسفناج سرشار از منیزیم، مس، منگنز، روی و فسفر است.
بهبود سوختوساز بدن
میزان پروتئینی که در اسفناج یافت میشود، قابل توجه است. همچنین، گوارش آن آسان است و اثر مثبتی روی سوختوساز شما دارد و در حقیقت به تسریع آن کمک میکند.
انرژی که با مصرف اسفناج برای بدن فراهم میشود، عملکرد بهینه سیستمهای بدن را به همراه دارد. افزون بر این، اسفناج به شکلگیری احساس سیری کمک میکند و از این رو برای افرادی که در پی کاهش وزن هستند، گزینهای خوب محسوب میشود.
کاهش رسوبات در عروق
تصلب شرایین به واسطه سخت شدن شریانها شکل میگیرد. این بیماری خاموش اما جدی یکی از بزرگترین دشمنان انسان است.
با این وجود، اگر اسفناج را روزانه مصرف کنید، از فواید رنگدانهای به نام لوتئین بهرهمند میشوید. این آنتیاکسیدان در زمینه پیشگیری از تصلب شرایین، حملات قلبی و رویدادهای مغزی – عروقی مفید است.
به لطف لوتئین، بدن میتواند رسوبات کلسترول و چربی را در رگهای خونی خود کاهش دهد.
پیشگیری از بیماریهای التهابی
اسفناج سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانهاست. هر دو آنها برای پیشگیری از التهاب در بدن مفید هستند. التهاب برای قلب بسیار خطرناک است. افزون بر این، التهاب با برخی بیماریهای شایع، مانند آرتریت و نقرس مرتبط است.
منبع: کیهان