با افزایش میانگین سنی و پیر شدن جمعیت کشور بیماری های مختلفی سلامت افراد را تهدید می کند که یکی از آن ها پوکی استخوان می باشد به همین دلیل لزوم آگاهی بخشی درباره شکستگی استخوان بسیار حائز اهمیت است.
خطر انواع شکستگیها در کمین سالمندان/ شیوع ۷۰ درصدی پوکی استخوان در زنان
سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز علوم پزشکی تهران گفت: به دلیل پیرشدن جمعیت پوکی استخوان و شکستگیها رو به افزایش است.
افشین استوار سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز (پوکی استخوان) پژوهشگاه غدد علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه شیوع پوکی استخوان در ایران بین 10 تا 20 درصد است، گفت: اکنون آمار دقیقی از مبتلایان به پوکی استخوان در کشور وجود ندارد، به همین دلیل پژوهشگاه غدد مطالعهای را سال آینده در کشور به صورت چندمرکزی انجام میدهد تا از آمار ابتلا به این بیماری و واقعیتهایی که در این زمینه وجود دارد، مطلع شویم.
وی ادامه داد: در این مطالعه که در سراسر کشور انجام میشود به گونهای نمونه گیری انجام میشود که نتایج تحقیقات معرف جمعیت کشور باشد.
استوار با بیان اینکه پوکی استخوان در زنان بعد از سن یائسگی شیوع 50 تا 70 درصدی دارد، عنوان کرد: با افزایش سن خانمها به دلیل آنکه هورمون استروئید کاهش مییابد، شیوع پوکی استخوان افزایش پیدا میکند.
افزایش شکستگیها با پیرشدن جمعیت کشور/ خطر انوع شکستگی ها در کمین جامعه سالمند کشور/شیوع ۷۰ درصدی پوکی استخوان در زنان یائسه
برای تشخیص پوکی استخوان چه وقت به دکتر برویم؟
استوار با اشاره به بهترین سن تشخیص پوکی استخوان عنوان کرد: پوکی استخوان در مردان بالای 65 سالگی شیوع دارد، اما به طور کلی توصیه ما این است که خانمها و آقایان بالای 65 سال به پزشک مراجعه کنند و با دستگاههای سنجش تراکم استخوان وضعیت سلامت استخوان آنها بررسی شود تا از بروز پوکی استخوان ، شکستی و مرگ و میر ناشی از این بیماری جلوگیری کنیم.
سرپرست مرکز تحقیقات پوکی استخوان علوم پزشکی تهران به افزایش شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان در کشور اشاره کرد و گفت: پوکی استخوان با افزایش سن ارتباط مستقیمی دارد و به دلیل پیر شدن جمعیت کشور شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان رو به افزایش است.
وی افزود: به دلیل آنکه نظام ثبت اطلاعات جامع و دقیقی در زمینه شکستگی ناشی از پوکی استخوان نداریم، آمار دقیقی از این موضوع در دست نیست ، اما مرکز تحقیقات پوکی استخوان علوم پزشکی تهران برنامهای در نظر گرفته است که ثبت تعداد موارد ابتلا به پوکی استخوان و شکستگیهای ناشی از آن در کشور انجام شود.
استوار تصریح کرد: مرکز تحقیقات پوکی استخوان وظیفه فراهم کردن شواهد و اطلاعات در زمینه پوکی استخوان را به عهده دارد اما به علت توجه به بخش پژوهش در این زمینه با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت و انجمن بینالملل پوکی استخوان همکاری میکنیم تا بهبود سلامت استخوان جامعه را شاهد باشیم.
لزوم آگاهی بخشی درباره پوکی استخوان:
سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی در زمینه پوکی استخوان گفت: مرکز تحقیقات پوکی استخوان علوم پزشکی تهران برنامههایی را برای افزایش آگاهیها در زمینه پوکی استخوان برای 2 گروه پزشکان و عموم مردم در نظر دارد تا پزشکان با آگاهی در مورد این بیماری تشخیص و درمان را سرعت ببخشند.
وی ادامه داد: برای آموزش عموم مردم برنامههایی چون توزیع بستههای آموزشی شامل بروشور و کتابچه در دست اجرا داریم که این برنامهها با همکاری وزارت بهداشت و انجمن پوکی استخوان انجام میشود.
منبع/باشگاه خبرنگاران