دانش پزشکی ثابت کرده است ظروفی که برای نگهداری و مصرف مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند، تاثیر بسزایی در سطح سلامتی فرد دارند. امروزه ظروف شیشه ای یکی از سالم ترین انواع ظروف برای نگهداری مواد غذایی هستند اما نکات مهمی در رابطه با استفاده از این ظروف وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
محققان دریافتند که ظروف شیشهای رنگشده، زنگ خطر بزرگی برای سلامتی هستند.
نتایج مطالعات نشان میدهد که ظروف تزئینی ممکن است زیبا به نظر برسند، اما استفاده از آنها برای سلامتی مضر است محققان اظهار کردند: رنگ استفاده شده در شیشه، حاوی سطوح بالقوه سمی سرب و کادمیم است که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی میشود..
محققان دانشگاه پلیموث، 197 آزمایش بر روی ظروف شیشهای نو و دست دوم انجام دادند و دریافتند که در 139 مورد سرب و 134 مورد کادمیم در سطح شیشه دیده میشود. غلظت سرب در لبه لیوان، گاهی بیش از هزار بار، بالاتر از حد مجاز است.
اندرو ترنر، پژوهشگر ارشد این بررسی عنوان کرد: عناصر خطرناک در رنگ و لعاب شیشههای تزئینشده، پیامدهای بسیاری برای سلامتی انسان و محیطزیست دارند.
موضوع جالب اینجاست که سطح بالای سرب و کادمیم در خارج و لبه ظروف هم یافت میشوند.
ترنر افزود: بروز اثرات خطرات استفاده از این ظروف برای سلامتی پس از یک دوره طولانیمدت مشاهده میشود، بنابراین صنایع شیشه سازی باید در این باره اقدام فوری انجام دهند.
محققان توصیه میکنند که باید جایگزینهای ایمن برای این محصولات پیدا شود تا برای سلامتی هم خطری نداشته باشند.
این بررسی در مجله Science of the Total Environment منتشر شده است.
منبع: ایسنا