سبک زندگی و رژیم های غذایی زیان آور برای بدن باعث شده است که میزان رواج بیماری های غیرواگیرداری مانند چاقی و بیماری قلبی در شهرهایی همچون یزد شیوع پیدا کند و میزان مرگ و میر این بیماری ها افرایش یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: شیوع بیماری‌های غیرواگیر در استان، یک زنگ خطر برای این خطه محسوب می‌شود.
محمدحسن لطفی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ۲۰ آبان در نشست کارگروه تدوین سند جامع سلامت استان اظهار کرد: یزد در شیوع دیابت، اختلالات چربی خون و فشار خون به ترتیب در رتبه های پنجم، ۱۷ و ۹ کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه شیوع انواع سرطان در بین مردان در رتبه سوم و در مصرف دخانیات، فست فودها، نمک و چاقی به ترتیب در جایگاه ۱۲، ۶، ۱۳و ۱۴ کشوری هستیم، از این رو باید سطح سواد سلامت مردم استان افزایش یابد.
لطفی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از این بیماریها به همکاری بین بخشی همه دستگاهها نیاز است گفت: ۲۵ درصد سهم سلامت مربوط به افراد جامعه، ۵۰ درصد حاکمیت و ۳۰ درصد به نظام سلامت مربوط می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، داشتن محیط سالم در زندگی افراد جامعه را مهم دانست و اظهار کرد: استان یزد با چالش های چون خشکسالی، ریزگردها و صنایع الاینده مواجه است که باید در این زمینه چاره اندیشی کرد تا مردم از زندگی سالم بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: سالانه چهار هزار و ۸۶۰ نفر در استان فوت می کنند که علت فوت ۲۳۰ نفر از آنها، عوارض ناشی از آلودگی هواست.
معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به سند سلامت استان گفت: این سند پنج ساله است و در آن به علل بیماریها، ارتقای شاخص سلامت افراد و افزایش امید به زندگی توجه ویژه ای شده است.
یادآور می شود در این نشست اعضای کارگروه پیشنهادات خود را مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
منبع: علوم پزشکی یزد

منبع/ایکنا