رینو پلاستی یا جراحی زیبایی بینی در سن پایین می تواند روی رشد فرد تاثیر بگذارد، چرا که اگر جراحی بینی قبل از اتمام فرایند رشد صورت گیرد به علت دستکاری غضروف بینی، انجام رینوپلاستی با نتیجه خوبی مواجه نمی شود. زیرا بخشی از غضروف های داخل بینی فرایند رشد صورت را فرماندهی و هدایت می کنند، به همین دلیل انجام عمل زیبایی بینی برای خانم ها قبل از 16 سالگی و برای آقایان قبل از 18 سالگی بهتر است انجام نشود.
در موارد خاصی مثل نواقص مادرزادی چون شکاف لب و کام ممکن است مراحل اصلاح بینی از همان دوران شیرخوارگی آغاز گردد. ولی به طور کلی در یک فرد عادی که تمایل به انجام عمل رینوپلاستی دارد انجام این عمل پس از تکمیل رشد استخوانی صورت و بینی یعنی حدود ۱۵ سالگی (دختر ها ۱۴ و پسر ها ۱۶) قابل انجام است.
البته در موارد خاصی به ویژه در صورت انسداد شدید بینی در سنین پایین تر هم امکان جراحی های محدودی در بینی وجود دارد ولی به طور کلی جراحی کلاسیک رینوپلاستی را از نظر جسمی می توان در دختر ها از ۱۴ سالگی و پسر ها از ۱۶ سالگی به بعد انجام داد. از آنجا که سن قانونی در مورد هر عمل جراحی ۱۸ سالگی است یعنی قبل از ۱۸ سالگی انجام هر عمل جراحی نیازمند اعلام رضایت ولی بیمار است و پس از آن است که این مسئولیت به عهده خود شخص قرار می گیرد به طور معمولی سعی می شود که انجام این عمل را به پس از ۱۸ سالگی موکول نماییم. البته پس از ۱۸ سالگی این اذن قبل از ازدواج با پدر و پس از آن با شوهر باقی می ماند.
تا چه سنی می توان اقدام به رینوپلاستی نمود؟
با وجودی که در سنین بالا حتی ۶۰-۶۵ سالگی هم می توان اقدام به جراحی رینوپلاستی نمود اما همان طور که قبلا گفتیم کیفیت پوست در نتیجه عمل جراحی رینوپلاستی تاثیر به سزایی دارد و کیفیت پوست و حتی غضروف ها و استخوان ها با افزایش سن تغییر پیدا می کنند و به عبارتی هر چه سن فرد بالاتر باشد نتیجه ای که از عمل می گیرد کمتر است.
با افزایش سن و ظاهر شدن علائم پیری در صورت همچون ایجاد چین و چروک های اطراف چشم ها و پیشانی و اطراف دهان و ایجاد غبغب فاکتور دوم که بقیه چهره فرد باشد تحت تاثیر قرار می گیرد. همان طور که قبلا هم اشاره شد. علاوه بر کیفیت پوست فاکتور مهم دیگر در مقدار نتیجه ای که فرد از عمل می گیرد میزان زیبایی بقیه صورت می باشد و معمولا در یک فرد مسن هر دو این فاکتورها دچار تغییرات منفی میگردد.