نان هم نان های قدیم! در گذشته نانوا ها زحمت فراوانی را برای قوام آمدن خمیر می کشیدند تا نانی مقوی و با کیفیت را به مردم عرضه نمایند. اما امروزه متاسفانه تقلبات فروانی در این زمینه صورت می پذیرد که از جمله آنها می توان استفاده از جوش شیرین را نام برد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید
مسئول بهداشت محیط بروجرد گفت: متاسفانه برخی از نانوائیهای پخت بربری برای زردی روی نان از جوش شیرین استفاده می کنند که این کار ممنوع و اخطار داده شده است.
“حسین رازانی” مسئول بهداشت محیط بروجرد گفت: استفاده از جوش شیرین در انواع نان ها به دلیل تهدید سلامتی ممنوع است و در حال حاضر استفاده از جوش شیرین در نان های سنتی تقریبا به صفر رسیده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از نانوایی های پخت بربری برای زردی بیشتر روی نان به جای استفاده از تخم مرغ و زعفران از جوش شیرین و آرد الک شده استفاده می کنند که اخطارهای لازم به این نانوائیها داده شده است.
رازانی اظهار داشت: با توجه به نمونه برداری های انجام شده از این نان ها درصد استفاده از جوش شیرین بسیار اندک است اما به همه نانوایی ها اخطار داده شده که به هیچ عنوان از جوش شیرین استفاده نکنند.
به گفته وی برخی از نانواها می گویند که هر چه زردی روی نان بیشتر می شود مشتری آنها هم بیشتر می شود اما به همه شهروندان توصیه می شود گرچه این زردی نان بسیار زیباست اما می تواند سلامتی را در دراز مدت تهدید کند و بهتر است همه نانوائیهای پخت بربری نان سالم و بدون جوش شیرین را تحویل مشتری دهند.
“منصوره برنجی” کارشناس تغذیه افزود: استفاده از جوش شیرین مانع جذب آهن، روی کلسیم در بدن می شود و استفاده زیاد از جوش شیرین کم خونی را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: نان های صنعتی نسبت به نان های سنتی سبوس کمتری دارند و از این رو توصیه می شود نان های سبوس دار بیشتر مصرف شود چرا که استفاده از نان های سبوس دار از سرطان جلوگیری می کند.
برنجی اظهار داشت: همچنین استفاده از نان های سبوس دار در کنترل بیماری های قلبی و دیابت بسیار موثر است.
منبع: دانا