عمل بینی جزو رایج ترین عمل های زیبایی به شمار می آید که اکثر جوانان امروزی حتی با داشتن کوچکترین ایراد نیز به سمت آن کشیده می شوند. برای اینکه نتیجه عمل خوبی را تجربه کنید دکتر سهرابی متخصص گوش، حلق و بینی توصیه هایی را درخصوص قبل و بعد از عمل بینی در اختیارتان قرار می دهد.
توصیه های قبل از عمل بینی
– شاید مهمترین توصیه قبل از عمل انتخاب جراحی است که بتوانید به وی اطمینان کنید. گر چه عمل جراحی بینی بیش از همه توسط متخصصین گوش و حلق و بینی صورت می گیرد ولی متخصصین جراحی فک و صورت و جراحان پلاستیک و حتی جراحان عمومی نیز اقدام به جراحی رینوپلاستی می نمایند. به نظر من تبحر، دانش و تجربه در جراحی بینی و دقت و حس هنری و زیبایی شناسی فطری جراح در بدست آوردن نتایج زیبا در عمل جراحی بینی مهمتر از نوع تخصصی وی می باشد البته در اصلاح اشکالات تنفسی و اصلاح بینی های کج و یا اشکالات سینوسی داشتن تخصصی گوش و حلق و بینی بسیار کمک کننده است.
– در صورتی که بیماری های خاصی وجود داشته باشد جراح مشاوره های لازم را برای متخصصین ان بیماری ها درخواست می کند. در صورتی که بیمار دچار آلرژی بینی و یا سینوزیت باشد داروهای لازم جهت کنترل آن قبل از عمل تجویز می شود. حتما در مورد داروهای احتمالی که مصرف می کنید جراح خود را مطلع سازید و اگر اعتیاد خاصی دارید حتما ان را قبل از عمل مطرح نمایید.
– شب قبل از عمل بهتر است استحمام کنید. در مورد آقایان اگر موهای داخل بینی بلند است سعی کنید آنها را کوتاه کنید و حتما صورت خود را کاملا بتراشید.
– فراموش نکنید که در صورتی که هنوز ۱۸ سالتان تمام نشده باشد لازم است فرم رضایت عمل را در بیمارستان پدر شما هم پر نماید و در دختر خانم ها نیز اذن پدر و در خانم های متاهل اذن شوهر لازم می باشد. گرچه همان طور که قبلا گفته شد از نظر طبی حتی در سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی در صورت رشد کافی میتوان اقدام به عمل بینی نمود. باید از مصرف اسپیرین و یا مسکن های مشابه از ۲ هفته قبل از عمل خودداری نمایید. مصرف استامینوفن و یا استامینوفن کدئین مانعی ندارد.
– بهتر است ترجیحا از یک ماه قبل سیگار نکشید اگر چه سیگار کشیدن مانعی برای بیهوشی و عمل بینی نیست. همانطور که ذکر شد جراح خود را از هر بیماری قبلی آگاه کنید حتی در صورتی که قبل از عمل سرماخورده اید آن را به جراح بگویید.
– در مورد خانم ها چنانچه نزدیک به دوره قاعدگی و یا در دوره قاعدگی باشند مشکلی برای جراحی ندارند.
– سعی کنید روز عمل لباس ارزشمندی نپوشید ضمن این که لباسی باشد که پس از عمل به راحتی بتوانید آن را تنتان نمایید. مثلا لباس بی دکمه نپوشید.
– یادتان باشد که حتما در ۲۴ ساعت اول عمل یک نفر از افراد خانواده و یا دوستانتان باید مراقب شما باشد.
توصیه های بعد از عمل
– جاری شدن خونابه و ترشح از بینی از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل طبیعی است که شستشو با سرم در کنترل آن موثر می باشد شستشو با سرم چند بار در روز با استفاده از سرنگ بدون نیدل به نرم شدن لخته ها و ترشحات کمک کرده و کافی است پس از این کار با گوش پاک کن ترشحات را پاک کنید و سپس با پماد تجویز شده کمی درون بینی و روی بخیه ها را چرب نمایید.
– استفاده از کمپرس سرد در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول در کنترل کبودی ناشی از جراحی توصیه می شود.
– در ۲۴ ساعت اول در حالت بیداری بهتر است به حالت نیمه نشسته باشید و در هنگام خواب کافیست کمی زیر سر بلندتر از حالت معمول قرار گیرد. (زیر سر زاویه ۴۵ درجه داشته باشد) و به هر سمتی بجز به حالت دمر میتوانید بخوابید.
– تا ۴۸ ساعت اول ترجیحا غذای جامد مصرف نشود.
– از ۴۸ ساعت بعد از عمل دوش گرفتن در شرایطی که اتل و چسب روی بینی دستکاری نشود بلامانع است. کافی است پس از استحمام رطوبت روی آتل و چسب را با باد سشوار خشک نمایید.
– داروهای تجویز شده را به موقع مصرف نمایید.
– گاز جلوی بینی را تا ۲۴ ساعت اول جهت کنترل خونابه ها فقط تعویض نموده و پس از آن برداشتن آن بلامانع است.
– هر گونه فعالیت پشت میز نشینی و کاری سبک را از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل به راحتی می توانید انجام دهید.
– پس از برداشت آتل بهتر است به مدت 8 هفته به طور شبانه روز بینی خود را با چسب به روش دکتر سهرابی بپوشانید و پس از هر بار استحمام آنرا تعویض نمائید.