آلزایمر یکی از بیماری هایی است که با افزایش سن نگرانی ابتلا به آن در افراد افزایش می یابد. از سن 40 سالگی به بعد مغز انسان شروع به کوچکتر شدن میکند، اما میتوان از طریق آموزش و یادگیری، اندازه مغز را افزایش داده و آن را بزرگ کرد.
لیلا قسیسین، عصر دیروز در کارگاه «سلامت من» در زمینه رفع مشکلات حافظه سالمندان با اشاره به آلزایمر و اینکه هر مشکل حافظهای آلزایمر محسوب نمیشود، اظهار کرد: واقعیت این است که با افزایش سن، مقداری از تواناییهای ذهنی و جسمی افراد کاهش مییابد زیرا مغز هم مانند سایر نقاط بدن دچار تغییر، تحلیل و فرسودگی میشود و اگر برای حفظ و مراقبت از آن کاری نکرده باشیم، ممکن است روبهزوال برود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: آلزایمر یکی از مشکلات شایع دوران سالمندی است و احتمال ابتلا به آن، از سن 65-60 سال به بعد بیشتر میشود، اما الزاماً هر فرد مسنی به آلزایمر دچار نخواهد شد.
وی بیان کرد: نوک زبانی پدیده هایی است که در آن، فرد واﮊه موردنظر را میشناسد ولی قادر نیست آن را بهطور صحیح به خاطر آورده و بیان کند که در این حالت افراد از این جمله معروف استفاده میکنند: “نوک زبانم است ولی یادم نمیآید.”
قسیسین افزود: در این حالت فرد سالمند ممکن است در هنگام صحبت کردن بارها کلمات موردنظر خود را خصوصاً اسامی افراد، اشیاء و اماکن را فراموش کند اما کلمهای از آن را به خاطر میآورد ولی توان بیان ندارد به اصطلاح میگوید نوک زبانم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه تصریح کرد: مغز انسان بهطور طبیعی از سن 40 سالگی شروع به کوچکتر شدن میکند و اندازه آن کوچکتر میشود، اما شما میتوانید از طریق آموزش و یادگیری، اندازه مغز خود را افزایش داده و آن را بزرگ کنید، سعی کنید با مطالعه و یادگیری مطالب و مهارتهای جدید و یا افزایش تعداد دوستانتان تحریکات مغزی بهتری داشته باشید.
وی خطاب به سالمندان گفت: از افزایش سن نمیتوانید جلوگیری کنید و مانع رسیدن به دوران سالمندی شوید، ولی میتوانید با رعایت نکاتی از دوران سالمندی لذت ببرید و در آرامش باشید.
وی عنوان کرد: سالمندان به 5 فاکتور بسیار مهم توجه کنند که یکی از آن ها چک کردن بینایی است تا با مشکل کم بینی یا نابینایی مواجه نشوند، همچنین چک کردن شنوایی نیز بسیار مهم است چون مشکلات شنوایی، مسائل مربوط به کاهش حافظه را تشدید میکند.
این کارشناس با بیان اینکه با رعایت تغذیه سالم و استفاده بیشتر از سبزیجات و گوشت ماهی و عدم استفاده از فست فودها میتواند در بهبود وضعیت حافظه شما مؤثر باشد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید وضعیت گوارش، فشارخون، چربی و دیابت را کنترل کنید، چه بسا این بیماریها میتواند در کاهش حافظه شما تأثیر گزار باشد. البته به این معنی نیست که هر کس دیابت یا فشارخون و… دارد کمحافظه میشود.
منبع: صاحب نیوز