شاید دیدن طرح های تتو و خالکوبی های بر روی بدن برخی افراد از نظر شما بسیار زیبا و حتی وسوسه برانگیز به نظر برسد! تا جایی که شما را هم به انجام این کار سوق دهد! اما می دانید که برای انجام این کار چه بهای گزافی را می بایست بپردازید؟ در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
خالکوبی و یا به قول امروزی ها تاتو، ارثیه شومی است که از گذشتگان و پیشینیان به امروزی های بی تفاوت رسیده است.ایجاد طرح و نقاشی های مختلف بر روی پوست و انتقال آن از طریق سوزن های مخصوص به زیر پوست که باعث تغییرات رنگ پوست شده را خالکوبی یا تاتو می نامند، عملی که انجام آن می تواند به دلیل یک رفتار فرقه ای و مذهبی و یا به خاطر زیبایی و یا جهت یک عقیده خاص و خیابانی باشد که کلاً مبنایی بی اساس دارد توسط برخی از افراد در سراسر دنیا انجام می شود.
در واقع انجام تاتو یا خالکوبی شاید در بعضی از فرهنگ ها – همانند فرهنگ اصیل ایرانی – مورد پذیرش نباشد اما مسئله مهم در خصوص انجام این عمل نه رویکرد آن بلکه مضرات خطرناک آن برای سلامتی افرادی است که اقدام به خالکوبی می کنند.
بد نیست بدانید که برای تاتو – خالکوبی – کردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این کار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از تاتو کردن نیز رعایت نکردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناکی قرار دهد از جمله:
ـ ایجاد اختلالات پوستی: ایجاد برآمدگی ها در اطراف جوهر تاتو (تتو) بخصوص اگر رنگ آن قرمز باشد. همینطور احتمال ایجاد زخم ها و التهابات شدید اگر مستعد آن باشید، زیاد خواهد بود.
آلودگیهای خطرناک خونی:اگرتجهیزاتی که برای ایجاد تاتو(تتو) استفاده می شود، به خون فردی بیمارآلوده باشد، شما درمعرض تعدادی ازبیماری های خطرناک خونی خواهید بود.مانند هپاتیت سی، هپاتیت بی، سل، HIV، و ویروسی که باعث ایدز می شود.
ـ عفونت پوستی : تاتو (تتو) می تواند باعث عفونت های باکتریایی موضعی نیز شود. نشانه های معمول عفونت قرمزی، حرارت و تورم و خشکی که مانند چرک باشد.
فراموش نکنیم که تاتو در شرایط ایدهآل آن نیز خطرناک است و خالکوبی در هر مکان و شرایطی، حتی توسط ماهرترین افراد و در بیخطرترین نقاط بدن هم که انجام شود، باز خطر عفونت وجود دارد و خطرناکترین بیماری عفونی که ممکن است با تاتو منتقل شود.
بنابراین هرگز فراموش نکنیم که وارد شدن هر ماده شیمایی و در خالکوبی همانند انواع رنگ خارجی در بدن انسان می تواند به عنوان راهی برای انتقال بیماری عفونی مانند هپاتیت B ، سیفلیس، جذام، سل، سرطان پوست، psoriasis ،و یا حتی تغییرات رفتاری شناخته باشد.موضوعی که به دلیل ندامت بعضی از افرا در انجام آن با روانی نیز به دنبال دارد.
در کشومان نیز تاتو کردن چند سالی است که رایج شده و فقط آقایان طرفدارش نیستند؛ امروزه افراد زیادی را میبینیم که بدون توجه به عوارض آن با نقش و نگارهای مختلف پوستشان را نقاشی کردهاند.
خیلیها وقتی در مورد عوارض خطرناک تاتو و خالکوبی میشنوند، از خیر این کار میگذرند اما بعضیهای دیگر که اصرار به انجام این کار دارند، ممکن است به دنبال راهحلی جایگزین، به روش«تاتوی موقتی» روی بیاورند. کسانی که در حوزه تاتو و خالکوبی فعالیت میکنند، ادعا میکنند تاتوهای موقتی هیچ خطری ندارند اما تاکنون موارد زیادی از بروز واکنشهای آلرژیک و حتی بروز عفونت در تاتوهای موقت گزارش شده است.
بنابراین پیش از آنکه از عوارض تاتو بگوییم از پشیمانیهایی باید صحبت کنیم که بعد از تاتو سراغ افراد میآید. بسیاری از افرادی که تاتو را تجربه میکنند، چه آنها که به خاطر ریزش ابرو سراغ این کار میروند و چه آنها که تاتو را صرفا برای زیبایی تجربه میکنند، بعد از مدتی از آن خسته میشوند و به دنبال راهکاری برای پاک کردن و محو کردن آن میگردند.
راهکارهایی که علاوه بر هزینه هر کدام دردسرهای خاص خودش را دارد. از اینکه بگذریم آلرژی، ابتلا به عفونتها و تحریکات پوستی نیز از جمله مواردی است که ممکن است افراد بعد از تاتو تجربه کنند.
این آلرژی ها گاهی با خارش و علائم قرمزی پوست همراه است و با التهاب در ناحیه تاتو آغاز میشود که به دلیل ورود ماده خارجی به بدن است. گاهی بدن در برابر جسم خارجی که مواد رنگی تاتو است، از خود واکنش نشان میدهد. در این شرایط سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با جسم خارجی آماده فعالیت میشود.
علاوه بر این سوزنهایی که برای تاتو استفاده میشود، در صورتی که استریل نباشند یا بهداشت حین اجرای کار رعایت نشود، احتمال ابتلا به بیماریهایی نظیر هپاتیت و ایدز فراهم میشود که میتواند برای همیشه فرد را دچار بحران کند.
منبع: جام نیوز