برخی از مواد غذایی تاثیر تسکین دهنده انواع دردها را دارند که می توانید بدون استفاده از داروهای شیمیایی، دردهای خود را تسکین دهید. در این مقاله از دکتر سلام مواد غذایی که خاصیت تسکین دهنده ای دارند را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
برخی بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی همیشه با التهاب همراه هستند. معمولا یکی از رایجترین درمانها برای رفع التهاب، استفاده از داروهای غیراستروئیدی است.
در این میان برخی اقلام خوراکی و میوهها و سبزیجات حاوی خواص ضدالتهابی و ضد درد و در واقع مسکن هستند که در پی به آن اشاره میکنیم.
ماهی:
ماهیهای روغنی به علاوه دانه کدو تنبل، روغن زیتون، روغن کانولا و … حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که یک عامل ضدالتهابی قوی به شمار میروند. این اسیدهای چرب به طور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف میکند و در برخی موارد مانند داروها درد را تسکین میبخشد. اسیدهای چرب امگا ۳ عملکرد سیستم گوارشی را نیز بهبود میبخشد.
زنجبیل:
ماده ضددرد موجود در زنجبیل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض۲ ماه تا ۶۳ درصد کاهش میدهد. مصرف روزی حداقل یک قاشق مرباخوری خشک یا ۲ قاشق مرباخوری زنجبیل تازه برای افراد مبتلا به درد عضله توصیه میشود.
جوی دو سر:
آندومتریوزیس هنگامی رخ میدهد که جدارههای ریز رحم کنده میشود و خارج از رحم رشد میکند. به گفته محققان، این سلولهای مهاجر دوران قاعدگی را در برخی زنان به دوران زجرآوری تبدیل میکند و به حدی التهاب ایجاد میکند که فرد درد بسیار شدیدی را باید تحمل کند. رژیم غذایی غنی از جو دو سر طی ۶ ماه این درد را تا ۶۰ درصد کاهش میدهد. با خوردن روزی یک پیمانه جو دوسر میتوان از این درد رهایی پیدا کرد.
گیلاس:
نتایج بررسیها نشان میدهد از هر ۴ زن حداقل یک نفر به درد آرتریت، نقرس و سردردهای مزمن مبتلا هستند. آنتوسیانین ترکیبی که رنگ قرمز به گیلاس میدهد خاصیت ضدالتهابی دارد و ۱۰ برابر از آسپرین قویتر است. آنتوسیانین، آنزیمهای ایجادکننده التهاب در بافتها را متوقف میکند و در نتیجه مانع از بروز دردهای متفاوت میشود. مصرف روزی ۲۰ گیلاس برای برطرف شدن درد، توصیه میشود.
زردچوبه:
نتایج بررسیها نشان میدهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد ۳ برابر موثرتر است. زردچوبه ۵۰ درصد از درد بیماران آرتریت را کاهش میدهد. کورکومین، ماده فعال موجود در این ادویه، آنزیم تولیدکننده هورمونهای دردزا را متوقف میکند. کافی است روزی یک چهارم قاشق مرباخوری از این ادویه مصرف کنید.
روغن زیتون:
محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان دادهاند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل میکند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را نیز کاهش میدهد.
آناناس:
بروملین، آنزیم موجود در این میوه گرمسیری منجر به کاهش میزان التهاب شده و دردهای ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد. مصرف این میوه نیز از تورم ناشی از سندرم تونل مچ دست میکاهد.
سیب:
جای تعجب نیست که پزشکان توصیه به مصرف روزانه یک عدد سیب میکنند چون حاوی آنتیاکسیدانی به نام کورستین است که خاصیت ضدالتهابی دارد.
آجیل و دانهها:
غذاهای سرشار از تریپتوفان، اسید آمینهای که ممکن است منجر به کاهش درد شود، عبارتند از فندق، دانه کنجد، تخمه آفتابگردان، محصولات لبنی، سویا، غذاهای دریایی، غلات سبوسدار، برنج، لوبیا و عدس.
اسفناج:
سبزیجات با برگ تیره مانند کلم، چغندر و اسفناج، حاوی کاروتنوئیدها و رنگدانههای گیاهی برای کاهش میزان التهاب و درد ناشی از آن هستند.
شکلات تیره:
شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان میدهد که مصرف شکلات تیره میتواند در کاهش التهاباتی که به بیماریهای قلبی عروقی منجر میشود، موثر باشد.
برنج قهوهای:
این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر مفید است که منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات میشود. مصرف منظم برنج قهوهای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری میکند.
انگور:
حاوی رسوراترول است، که برای کاهش التهاب درست مانند آسپرین عمل میکند. البته بدون تحریک معده، انگور همچنین سرشار از مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانهاست.
زغال اخته:
محققان دانشگاه هاروارد نشان دادهاند، زنانی که روزانه ۱۰ اونس آب ذغال اخته مینوشند، ۴۲ درصد کمتر از سایرین دچار التهاب و عفونت مثانه میشوند. زغال اخته به دفع سموم و چربیهایی که در بافتهای بدن تجمع میکنند، یاری میرساند. تجمع سموم و چربیها در بافتهای بدن عامل التهاب و احتباس آب محسوب میشود.
چای سبز، سیاه و سفید:
سرشار از آنتی اکسیدانهایی به نام فلاونوئید است که منجر به کاهش خسارت سلولی در مبتلایان به آرتریت میشود.
کلم بروکلی:
این سبزی حاوی گلوتاتیون است؛ یک آنتی اکسیدانی که منجر به محافظت در برابر آرتریت میشود. دیگر سبزیجات حاوی گلوتاتیون عبارتند از: مارچوبه، کلم، گل کلم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، آووکادو، گریپ فروت، پرتقال، هلو، هندوانه.
منبع: کیهان