یکی از شایع ترین بیماری های که بسیاری از افراد به آن مبتلا می شوند، بیماری کلیوی می باشد. کلیه ها نقش تصفیه خانه را برای بدن ایفا می کنند که نقش بسیار حیاتی برای بدن محسوب می شود چون اگر کلیه ها به وظیفه ی خود به خوبی عمل نکنند، مشکلات کلیوی متعددی به وجود خواهد آمد.
دکتر محمدهادی ایمانیه فوق تخصص گوارش و کبد کودکان میگوید: کلیهها به عنوان تصفیهخانه بدن نقش حیاتی در حفظ سلامت اندامها و بدن ایفا میکنند، ولی عوامل مختلفی باعث میشود آنها وظیفه اصلی خود را انجام نداده و مشکلات کلیوی متعددی ایجاد شود.
وی می افزاید: مهمترین مشکلات کلیه شامل عفونت، نارسایی، بیماری پلی کیستیک، سرطان و سنگ است.
بیماریهای کلیوی قاتل ساکت و آرامی است که با تحت تاثیر قرار دادن مبتلایان، امروزه به بحرانی اجتماعی تبدیل شده است.
این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان میگوید: مهمترین عامل ایجاد نارسایی کلیه در افراد، فشار خون، دیابت و مصرف زیاد و بدون تجویز دارو است.
وی میافزاید: نارسایی کلیه باعث ضعیف در کار کلیهها و بالا رفتن سطح سموم بدن بیمار میشود و فرد ناچار است دیالیز شود.
این فوق تخصص میگوید: افراد از زمان بروز این بیماری، باید به طور مرتب و مداوم تحت درمان قرار بگیرند و زمانی که دیگر هیچ دارویی جوابگوی آنها نباشد، پیوند کلیه تنها راه باقی مانده برای ادامه حیات این بیماران است.
خانم محبی از بیماران کلیوی میگوید: به علت نارسایی کلیه، بدنم ورم میکند، مدام سرگیجه و تهوع دارم و تحرک برایم سخت است.
وی میافزاید: به علت اینکه بدنم قدرت دفع سموم را ندارد ، هفتهای چهار بار دیالیز انجام میدهم.
نادر معینی ، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس میگوید: تعداد افراد مبتلا به بیماری کلیوی افزایش قابل توجهی داشته به گونهای که روزانه در استان فارس سه نفر به این بیماری مبتلا میشوند.
وی میافزاید: در حال حاضر هزار و ۹۴۱ بیمار کیوی در فارس زندگی میکنند که ۴۱ بخش دیالیز در استان به آنان خدمات پزشکی ارائه میدهد.
معینی با بیان اینکه از سال ۶۷ تاکنون سه هزار و ۷۸۵ مورد پیوند کلیه در استان انجام شده است، ادامه میدهد: از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ۲۳۴ مورد پیوند انجام شده و در حال حاضر ۴۴۸ نفر هم در لیست پیوند هستند.
نایب رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به اینکه شیراز در بین مراکز پیوند دنیا رتبه اول را از نظر تعداد پیوند کلیه در جهان دارد، میافزاید: در حال حاضر پیوند در شیراز رایگان و خرید و فروش کلیه ممنوع است.
وی با تأکید بر لزوم پیشگیری و بها دادن به سلامت جسم، توسط خود فرد، میگوید: مردم باید هر شش ماه یکبار یک چکاپ ساده انجام دهند تا اگر نارسایی کلیوی در شرف شکلگیری باشد درمان شده و به بیمار حاد و دیالیزی تبدیل نشود.
شبادراری زیاد، درد پهلو، سنگسازی کلیه و بیماری ارثی ازجمله مواردی است که معینی در مورد آن هشدار داده و تأکید میکند: افراد باید با انجام به موقع آزمایشهای دیابت و فشار خون، ورزش، داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف زیاد داروها به سلامتی کلیههای خود کمک کنند.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس با بیان اینکه این نهاد سال ۱۳۶۶ با همت خیران به منظور ارائه خدمات به بیماران کلیوی (دیالیزی، پیوندی) تاسیس شده است، ادامه میدهد: به منظور رفاه بیماران شعبات این انجمن در شهرستانهای آباده، جهرم، فسا، کازرون، لار، نی ریز، مرودشت، ممسنی، فیروزآباد، داراب، لامرد، استهبان، اقلید، خرم بید، سپیدان، خرامه، زرین دشت، خنج، ارسنجان، فراشبند و زرقان فعال است.
معینی میافزاید: هم اکنون هشت هزار و ۵۰۰ بیمار در فارس و استانهای همجوار تحت پوشش این انجمن قرار دارد.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس میگوید: نیک اندیشانی که مایل به کمک در این زمینه هستند میتوانند با شماره تلفن ۳۲۳۵۹۴۰۰ مجمع خیرین سلامت فارس یا ۳-۳۶۴۸۹۹۹۱ انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان فارس تماس بگیرند.
وی ادامه میدهد: شماره حسابهای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان فارس بانک پاسارگاد ۴۸۶۲۳۸۱۰، بانک ملی سیبا ۰۱۰۱۹۳۶۴۷۰۰۱ و شماره کارت مجازی بانک پاسارگاد برای پرداخت ازطریق کارت به کارت ۵۰۲۲۲۹۱۹۰۰۰۴۱۰۶۰ است.
۲۳ تا ۳۰ آبان ماه، با عنوان “هفته حمایت از بیماران کلیوی” نامگذاری شده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما