امروزه در اکثر خانواده ها سفره های یکبار مصرف پلاستیکی جایگزین سفره های نخی و پارچه ای قدیمی شده اند. عمده ترین دلیل استفاده از این سفره ها، ارزان قیمت بودن آن ها، راحت طلبی کدبانوها در منازل است. اما آیا این سفره ها بهداشتی هستند؟
حال آنکه کارشناسان بهداشت و محیط زیست معتقدند، این سفرها علاوه بر مضرات بلند مدتی که برای طبیعت دارند کربن و پلیمر موجود درساخت این سفرهها میتواند باعث بروز مشکلاتی درمعده و عوارضی همچون ریزش مو, کوتاهی قد وسایرتبعات منفی دیگری را برای استفاده کنندگان به همراه داشته باشد.
مخرب بودن کربن استفاده شده در ساختار این سفرها به حدی است, که حتی, دستگاههایی تولید کننده این سفرها, پس از تقریباً” شش ماه نیاز به بازسازی مجدد دارند و این موضوع بدلیل ریختن کربن در این دستگاههاست.
گذاشتن نان و یا هرماده غذایی دیگری در این سفرهها و یا تماس آنها با دست میتواند این ماده مخرب را به راحتی وارد بدن استفاده کننده نماید.
حال اهمیت سلامتی مردم ایجاب میکند که مسئولین افزایش مالیات بر تولید کنندگان این سفرها را صدچندان کرده و از طرفی دیگر, آگاهی بیشتر مردم از عواقب غیر بهداشتی و مضرات زیست محیطی حاصل از این سفرها میتواند گامی مؤثر در کاهش استفاده از آنها باشد.
حال باید نتیجه گرفت اهمیت سلامتی مردم و افزایش روز افزون آمار سرطانها در ایران و ارتباط آن با کاسبان چنین معضلاتی چقدر برای مسئولین ما مهم است.
منبع: تحریریه کبنا
استفاده از کلمه راحت طلبی بانوان و اختصاص این کار به بانوان اصلا کار درست و به جایی نیست…