افراد بسیاری وجود دارند که به مرگ مغزی مبتلا می شوند. فرد در اثر ابتلا به مرگ مغزی دیگر قدرت حیات نخواهد داشت و تنها به کمک برخی دستگاه ها به یک زندگی نباتی ادامه خواهد داد که قدرت هیچ کاری را نداشته و فقط نفس می کشد. اهدای عضو یکی از پسندیده ترین اعمالی است که در این زمینه می توان انجام داد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: زمان طلاست زیرا تأخیر در تصمیم برای اهدای عضو فرد مرگ مغزی با مرگ قابل پیشگیری یک انسان برابر است.
بهنام صانعی اظهار داشت: قطع کامل و غیرقابل برگشت خون رسانی و عملکرد مغز را «مرگ مغزی» میگویند.
وی افزود: با توجه به اینکه ادامه حیات تمام اعضای بدن به جریان خون بستگی دارد، قطع خونرسانی باعث از بین رفتن سلولهای مغز شده و بازگشت به حیات را غیرممکن میسازد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: از نظر علمی فرد مرگ مغزی، نوعی جسد (کاداور) بوده و امکان حیات مجدد برایش غیرممکن است و تاکنون در دنیا گزارش نشده است که حتی یک مرگ مغزی به حیات بازگشته باشد.
وی با اشاره به مرگ مغزی از منظر قانون بیان داشت: قانون استفاده از اعضای فرد مرگ مغزی را در جلسه روز چهارشنبه مورخ 1379/01/17 مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب گردید و آیین نامه اجرائی آن در مورخ 1381/2/25در هیأت دولت مصوب و ابلاغ شد.
صانعی در خصوص نظر فقهای اسلام تصریح کرد: حضرت امام خمینی، آیتالله خامنهای، شبیری زنجانی و مظاهری از جمله فقهایی هستند که انجام اهدای عضو را از نظر اسلام جایز دانستند.
وی در پایان تأکید کرد: از نظر ما زمان طلاست زیرا تأخیر در تصمیم برای اهدای عضو فرد مرگ مغزی با مرگ قابل پیشگیری یک انسان برابر است.
منبع: فارس