بر اساس تحقیقاتی که توسط یک گروه تحقیقاتی دانشگاه کوماموتو و کیئو در خصوص مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها صورت گرفته است، موفق شده اند راهکاری موثر برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها پیدا کنند. توصیه می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.
یک گروه تحقیقاتی راهکاری برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها ارائه کردند که در آن، نانو ذرات نقره با طلا پوشش داده شده و در معرض تابش لیزر پالسی قرار میگیرند؛ این روش استفاده تجاری زیادی دارد.
این گروه تحقیقاتی از شرکت دای نیپون توریو (Dai Nippon Toryo)، دانشگاه کوماموتو و دانشگاه کیئو موفق به ارائه این راهکار شدند.
نانو ذرات نقره، دارای خواص آنتی باکتریال قوی هستند، به طوری که می توان از آنها برای مقابله با مقاومت آنتیبیوتیکی باکتریها استفاده کرد. این نانو ذرات موجب بلوک شدن آنزیم ها و آسیب به غشای باکتری شده و شکل غشاء را تغییر می دهند. بنابراین، این نانو ذرات را میتوان برای مقابله با رشد باکتریها و از بین بردن آنها استفاده کرد.
یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کوماموتو، دانشگاه کیئو و شرکت دای نیپون توریو در ژاپن نشان دادند که نانوذرات تمایل به تجمع دارند که این موضوع منجر به کاهش خواص آنتیباکتریال آنها میشود.
محققان برای حل این مشکل نانو ذرات را با طلا پوشش دادند، بهطوری که شکل و خواص آنها تغییری نمی کند.
تابش لیزر پالسی روی نانو ذرات نقره حاوی پوشش طلا راهکاری برای حل این مشکل است. وقتی که نانو ذرات در معرض تابش لیزر قرار میگیرند، مورفولوژی آنها از حالت مثلثی به کروی تغییر شکل میدهد. دلیل این امر، ذوب شدن ذرات و تشکیل مجدد آنها است.
این گروه نشان دادند که نیمی از این نانو ذرات پوشش دار قبل از تابش، مثلثی و نیم دیگر کروی هستند، اما زمانی که در معرض تابش قرار میگیرند 94 درصد از آنها کروی شکل می شوند.
نسبت نقره به طلا قبل از تابش 22 به 1 است، در حالی که بعد از تابش این نسبت 4.5 به 1 خواهد بود. تشکیل لایه طلا به نقره اجازه می دهد که به صورت یون در آید که این یون اثر آنتی باکتریال دارد.
این گروه نشان دادند که نانو ذرات نقره که دارای پوشش طلا هستند، خواص آنتی باکتریال ملایمی دارند اما زمانی که لیزر به آنها تابیده شود، خواص آنتی باکتریال به شدت افزایش می یابد.
این یافتهها به محققان کمک میکند تا فناوری جدیدی برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریها ارائه کنند.
محققان این پروژه، از این روش روی باکتری ایکولا استفاده کردند؛ نتایج نشان داد که نرخ زنده ماندن در کلونی آنها به صفر رسید.
نتایج این پروژه در نشریه Nanoscale به چاپ رسیده است.
منبع: ایرنا