هرگز در فضایی که فرزندتان حضور دارد اقدام به استعمال دخانیات نکنید. این محصولات می توانند باعث بروز انواع بیماریهای تنفسی در آنها شوند، همچنین استنشاق دود دست دوم ناشی از استعمال دخانیات باعث ایجاد حملات آسمی شدید، سرفه و عطسه، تنفس کوتاه و بسیاری مشکلات دیگر در فرزندتان خواهد شد.
با قرار گرفتن کودکان در معرض دود سیگار، احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی در آنها 2 و نیم برابر افزایش مییابد.
به گفته پژوهشگران پدر و مادرانی که در حضور کودکانشان سیگار میکشد درواقع ناخواسته زمینه آسیبپذیری و ابتلا به برخی بیماری ها را در فرزندانشان فراهم میکنند.
شاید اصطلاح «دود دست دوم» را شنیده باشید؛ دودی که اطرافیان افراد سیگاری استنشاق میکنند و حاوی 7 هزار ماده شیمیایی است که صد تای آنها سمی و 70 ماده شیمیایی آن سرطانزا است.
فرد در تماس با دود دخانیات از عوارض ناشی از آن در امان نیست؛ حتی اگر تماس با این دود بسیار کوتاه باشد.
کودکانی که با افراد سیگاری زندگی میکند مثل این است که سالانه 80 نخ سیگار البته به مراتب مضرتر از سیگار معمولی کشیده باشد.
احتمال ابتلاء به سرطان، عفونت گوش، حملات آسمی شدی, سرفه و عطسه, تنفس کوتاه, عفونتهای تنفسی کودکان و سندرم مرگ زودرس نوزادان در آنها به شدت بیشتر است.
هر چند والدین سیگاری میتوانند با رعایت نکاتی مانند کشیدن سیگار در بیرون از محیط خانه اثرات منفی آن بر کودکانشان را تا حدی کمی کمتر کنند اما تنها و کارآمدترین ترین راه برای جلوگیری از این عوارض ترک سیگار است.
خبرگزاری صدا و سیما