وقتی آلت تناسلی می شکند

شکستگی آلت تناسلی مردان عوارض جبران ناپذیری برای آن ها دربرخواهد داشت. این حالت در موارد اورژانسی نیاز به جراحی توسط اورولوژیست پیدا میکند. گاهی در اثر نزدیکی و یا اختلال در نعوظ این حالت پدید می آید. می خواهیم به مکانيسم نعوظ و روش های درمانی شکسته شدن آلت تناسلی مردان اشاره کنیم با ما همراه باشید.


شکسته شدن آلت تناسلی مردان يکی از اورژانسهای ارولوژی شکستگی آلت می باشد. جهت درک و توضيح اين حالت ابتدا لازم است ساختمان و عملکرد آلت را در حالت عادی و نعوظ توضيح دهيم تا مفهوم و مکانيسم شکستگی آلت مشخص گردد.
شکسته شدن آلت تناسلی مردان يکی از اورژانسهای ارولوژی شکستگی آلت می باشد. جهت درک و توضيح اين حالت ابتدا لازم است ساختمان و عملکرد آلت را در حالت عادی و نعوظ توضيح دهيم تا مفهوم و مکانيسم شکستگی آلت مشخص گردد.

آلت تناسلی مردان اندامی است بدون استخوان و غضروف، ولی بافت نعوظی آن از سه سيلندر به طولی حدود 20 سانتيمتر و قطر حدود 5/2 سانتيمتر تشکيل شده ( بنامCorpus carernosum و Corpus Spongiosum ) .

وقتی آلت تناسلی می شکند

اين سيلندرها که در کنار هم قرار گرفته در قسمت داخلی متصل به استخوانهای لگن خاصره و قسمت خارجی آن توسط پوست پوشانيده که نمای اندام تناسلی ظاهری را تشکيل می دهد.
قسمت بيرونی بافت نعوظی را اگر از داخل به خارج توضيح دهيم در داخلی ترين قسمت گفته شد که از سه سيلندر طولی ( 2 عدد بافت اصلی نعوظ کورپوس کاورنوزوم و سومی بنام کورپوس اسپانژيوزوم که حاوی مجرای ادراری است و در زير 2 سيلندر قبلی قرار گرفته ).
داخل سيلندرهای نعوظی بافت اسفنجی قرار گرفته که فضای زيادی را هنگام نعوظ جهت ورود خون ايجاد می کند و ديواره آن از بافت بسيار قوی و ضخيم بنام تونيکا آلبوژينه تشکيل شده است.
سيلندرها توسط بافت قوی ديگری بنام فاسيای باکس ( Bucks fasia ) در کنار هم قرار می گيرند تا خود شکل سيلندری واحدی را تشکيل دهد و روی آن را بافتهای نرم و لغزنده زير جلدی و پوست است که قابليت حرکت و لغزندگی بين پوست و بافت نعوظی را ايجاد می کند تا بدون کشش وفشار بر روی پوست، سايز آلت در حالت نعوظ چند برابر بزرگتر شود.

وقتی آلت تناسلی می شکند
مکانيسم نعوظ بدين شرح است که هنگام تحريک جنسي و يا فعال شدن مکانيسم نعوظي به هر دليل، جريان خون بداخل بافت اسفنجي اين سيلندرها به سرعت و شدت افزايش يافته بطوري که خون ورودي، فرصت خارج شدن از طريق سياهرگها را ندارد. سيلندرها افزايش بارز حجم پيدا کرده و همچون بادکنکي که بطور کامل پر باد شده باشد حجيم و سفت مي گردد.
سفتي ديواره سيلندرها باعث بسته شدن 90% قابليت خروج خون از سيلندرها مي گردد تا بافت آلت پر خون باقي بماند. اين فشار به بالاتر از حد متوسط فشار خون فرد، يعني حدود 120 ميلي متر جيوه مي رسد و باتوجه به محصور بودن خون با دو بافت قوي تونيکاآلبوژينه ديواره سيلندرها و فاسياي باکس پوشاننده آنها منجر به قوام سخت و شبيه به استخواني بافت آلت تناسلي مردان درحالت نعوظ ميگردد.
اگر در حالت نعوظ کامل و سفت، فشار زيادي جهت خم کردن اين سيلندرهاي پرخون انجام گيرد، همانند بادکنک پربادي که در اثر فشار پاره مي گردد، بافت سيلندرهاي آلت نيز از محل خميدگي پاره شده و خونريزي شديد در زير پوست ايجاد مي کند که باعث ايجاد درد شديد و تورم شديد آلت مي شود که ادامه خونريزي در زير پوست حتي تا ناحيه سينه و زير گردن نيز ممکن است ادامه يابد.
پس از گذشت زمان حاد شکستگي آلت، اگر فرد مراجعه ننمايد و بافت تخريب شده ترميم نشود، در نعوظ بعدي، خون در داخل سيلندرها محصور نمي گردد و همچون بادکنک سوراخ، از همان محل آسيب خون خارج شده و در نتيجه تشديد خونريزي زيرپوستي و عدم توانايي در نعوظ مي گردد که مي تواند باعث ناتواني جنسي نيز گردد.

وقتی آلت تناسلی می شکند
درصورتيکه بافت به مرور زمان خودبخود ترميم شود، محل پارگي بصورت ناهمگون و غيريکنواخت ترميم شد که خود باعث عدم توانايي در نعوظ در آينده و يا اگر ضايعه شديد نباشد اين غيريکنواختي بافت منجر به کجي آلت، هنگام نعوظ در آينده مي گردد.
با درک مکانيسم نعوظ و شکستگي آلت پس مشخص است که اين حادثه زماني رخ مي دهد که آلت در نعوظ کامل باشد و فشار بصورت خم کردن آلت وارد گردد.
شايعترين حالتي که منجر به شکستگي آلت مي گردد زماني است که هنگام نزديکي زن بعنوان فرد فعال عمل مي کند بدين صورت که زماني که مرد بصورت درازکش به پشت خوابيده و زن به حالت نشسته به روي آلت تناسلي مرد اقدام به نزديکي مي کنند.
در اين حالت اگر حين نزديکي، زن بطور ناگهاني اقدام به خوابيدن بر روي مرد بکند و يا به سمت عقب، خود را حرکت دهد به گونه اي که استخوان شرمگاهي زن بر روي تنه آلت مرد فشار آورد منجر به شکستگي آلت مرد خواهد شد.
در کلينيک و اورژانس ارولوژي موارد ديگري نيز مشاهده مي شود که نمونه هايي از آن در قسمت تجربيات پزشکي سايت ذکر شده است.
درمان شکستگي آلت: ترميم به روش جراحي و بصورت اورژانسي مي باشد که اين ترميم هرچه سريعتر انجام گيرد احتمال عوارض کمتر است.
و عوارض عدم ترميم يا ترميم ديررسي ناتواني جنسي، خميدگي و کجي آلت هنگام نعوظ، تغيير شکل آلت به شکل ساعت شني ( نازک شدن قسمت کوچکي از تنه آلت ) که حين نزديکي باعث کج شدن مکرر آلت از همان قسمت باريک و ضعيف خواهد شد

شفا آنلاین