پلی کلینیک شبانه روزی ساج در سال ۱۳۸۷ با سرمایه گذاری بخش خصوصی در راستای ارتقاءسطح سلامت و تندرستی در شهر تهران تاسیس و شروع به فعالیت نموده است . مهمترین سیاست این مرکز درمانی ارائه خدمات بخش سلامت بصورت شبانه روزی به همشهریان عزیز با بالاترین سطح کیفی می باشد و سعی گردیده است که همواره خدمات رسانی به مراجعین این مرکز همگام با استانداردهای روز جهان در حیطه سلامت و تندرستی باشد و از این رو همواره در حال ارتقاء هر چه بیشتر کیفیت خدمات دهی به همشهریان عزیز می باشیم.

خدمات کلینیک اطفال و واکسیناسیون ساج:

خدمات زیر توسط متخصین این کلینیک در بخش اطفال و واکسیناسیون ارائه می گردد:

تشخیص و درمان بیماری های نوزادان و کودکان تا 14 سال

انجام معاینات دوره ای

واکسیناسیون دوره ای نوزادان-کودکان و بزرگسالان

 

واکسیناسیون کلینیک ساج:

برنامه ی واکسیناسیون به منظور پیشگیری از بیماری های خطرناک از بدو تولد نوزاد آغاز می شود و در واقع مهمترین بخش تامین سلامت کودک را تشکیل می دهد.واکسن ها از میکروب یا ویروس کشته شده یا ضعیف شده که عوامل بیماری های خاص هستند ساخته شده اند و جهت پیشگیری از بیماری های خطرناک تزریق می شود. با تزریق واکسن بدن کودک مورد حمله ی این میکروب ها قرار می گیرد و آنتی بادی ها در بدن ترشح می یابند.به همین ترتیب این آنتی بادی ها با فعال ماندن در بدن کودک باعث می شوند که در صورت مواجه شدن بدن با بیماری های واقعی سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس ها مقاومت کند.

 

آشنایی با شایع ترین بیماری های دوران کودکی:

 

اسهال:
اسهال یکی از شایع ترین بیماری های دوران کودکی است. علل مختلفی مانند عفونت، عدم تحمل غذایی یا نوشیدن زیاد آب میوه می توانند باعث اسهال کودک شوند. تا زمان قطع اسهال کودک را در خانه نگه دارید و به او مایعات بدهید. اگر کودک غذای جامد را شروع کرده است از دادن غذاهای مسهل با فیبر بالا و غذاهای چرب خودداری کنید. در شرایطی که اسهال کودک بعد از 24 ساعت قطع نشود یا اگر کودک کمتر از 6 ماه دارد و یا علائم بیماری دیکر مانند تب بیشتر از 38.5، استفراغ، مدفوع سیاه رنگ یا خونی و یا درد شکمی دارد، حتما با پزشک کودک تماس بگیرید.

 تب :
در نوزادان تب پایین ممکن است نشانه عفونت جدی باشد، به همین علت اگر دمای بدن کودک کمتر از 3 ماه با تب سنج مقعدی 37.7 یا بیشتر و یا نوزاد بین 3 تا 6 ماه در 38.33 درجه یا بیشتر است، به سرعت با پزشک کودک تماس بگیرید.

 

یبوست:

بعضی از نوزادان چند بار در روز عمل دفع را انجام می دهند و بعضی دیگر هر چند روز یکبار این کار را انجام می دهند. اگر نوزاد یا کودک نوپا به اندازه ای که شما انتظار دارید عمل دفع را انجام نمی دهد، نگران نباشید. یبوست زمانی است که مدفوع کودک به سختی و همراه با درد خارج می شود. ممکن است پزشک پیشنهاد کند مقداری آب یا آب آلو به شیشه یا فنجان او اضافه کنید. اگر یبوست ادامه پیدا کرد یا کودک علائم دیگری مانند درد شکمی یا استفراغ دارد، حتما با پزشک تماس بگیرید.

 التهابات پوستی:

نوزادان پوستهای بسیار حساسی دارند. التهابات پوستی ممکن است از دانه های ریز تا دانه های سفید (میلیا) و یا قرمز تا التهابات خارش دار (اگزما) متفاوت باشند. برای جلوگیری از التهابات ناشی از پوشک، حتما پوشک نوزاد را مرتب تعویض کنید و برای پیشگیری پماد بمالید

 

وقتی کودک مشکلی دارد، آرامش خودتان را حفظ کنید:

هیچ چیز بیشتر از کودک بیمار والدین را مضطرب و نگران نمی کند. سعی کنید به اعصابتان مسلط باشید. به غریزه تان اعتماد کنید اما در مورد نشانه هایی که اخطار دهنده هستند و لازم است با پزشک تماس بگیرید هشیار باشید

 

 

دندان‌پزشکی کودکان:

تخصص دندانپزشکی کودکان به صورت ویژه به سلامت دهان و دندان کودکان از زمان نوزادی تا دوران نوجوانی می‌پردازد. متخصص دندانپزشکی کودک، تجربه و مهارت‌های لازم برای مراقب از دندان، لثه و دهان کودک در سنین مختلف دوران کودکی را دارا می‌باشد.

دندانپزشکان پس از تکمیل دوره دندانپزشکی عمومی، سه سال دوره تخصصی مربوطه را طی می‌کنند تا با روش‌های پیشگیری و درمان انواع مشکلات دهان و دندان در کودکان آشنا شوند.

دندانپزشک متخصص اطفال، علاوه بر پرداختن به سلامت دهان و دندان کودکان، آموزش‌های لازم را به والدین آنها ارائه می‌دهد.

 

اهمیت مراجعه به دندانپزشک کودکان:

در کودکان، رویش دندانهای شیری معمولا از شش ماهگی آغاز می گردد. در سنین 6 تا 7 ساگی، افتادن دندان‌های شیری شروع می‌شود که به تدریج با دندان‌های اصلی جایگزین می‌شود. بدون مراقبت های مناسب دهان و دندان، کودک ممکن است با پوسیدگی دندان و بیماری های دهان مواجه شود که در اثر آن درد و عوارض جانبی برای او به همراه خواهد داشت.

نگهداری و سلامت دندان‌های شیری به اندازه دندان‌های دائمی اهمیت دارد. وجود عارضه‌ای که باعث عفونت یا درد در دندان‌های شیری شود تأثیر مستقیم بر سلامت و شادابی کودک داشته و می‌تواند باعث ناراحتی و بیماری کودک شود. علاوه بر آن موجب می‌شود کودک از غذا خوردن امتناع کند یا به دلیل وجود درد در دندان خود، غذای خود را نجویده بخورد که علاوه بر ایجاد دل درد باعث جذب نشدن کامل غذا می‌شود. این مسأله به رشد کودک آسیب رسانده و باعث ضعیف شدن او می‌شود.

کودکان همانند انسان‌های بالغ رفتار نمی‌کنند. انتظار نمیرود حین معاینات دندانپزشکی آنها همیشه صبور بوده و با پزشک همکاری کنند. یک دندانپزشک کودک می‌داند چگونه معاینات را انجام داده و طوری با کودک رفتار کند که او حین معاینات آرامش داشته باشد.

 

 

سنجش شنوایی کودکان:

شنوایی , بخش مهمی از توسعه اجتماعی، عاطفی و شناختی کودکان در چند سال اول زندگی است. حتی کاهش شنوایی ملایم یا جزئی ممکن است بر سلامت توانایی کودک در توسعه زبان و گفتار تاثیر بگذارد.خبر خوب این است که اگر شنوایی کودکان در زیر ۳ ماهگی ارزیابی شود , مشکلات شنوایی قابل حل است و مداخله زودهنگام , از پیامدهای زیان بار جلوگیری میکند .

 

علائم کم شنوایی:

حتی اگر نوزاد شما از مرحله غربالگری شنوایی گذر کند , باید به علائم شنوایی نرمال در او توجه نمایید . بعضی از رفتارهای شنیداری کودک شما در سال اول عبارتند از :
• اکثر نوزادان تازه متولد شده در واکنش به صداهای بلند ناگهانی , می پرند..
• در سه ماهگی، یک کودک معمولا صدای والدین را می شناسد.
• در ۶ ماهگی معمولا کودک چشمان و یا سرش را به سمت صدا می چرخاند .
• در ۱۲ ماهگی، یک کودک معمولا می تواند برخی از صداها را تقلید و چند کلمه را مانند “Mama” یا “”bye-bye تولید کند.

 

آدرس کلینیک ساج :

سعادت آباد، شمال چهار راه سرو، بلوار پاکنژاد، تقاطع یادگار امام، پلاک ۱

تلفن های کلینیک ساج :

 ۰۲۱-۲۲۱۱۸۴۷۵ , ۰۲۱-۲۲۱۱۲۳۰۰ , ۰۲۱-۲۲۱۱۵۹۹۰

 

 ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

تماس با اپراتور تلگرام : sajclinic_com@

کانال اطلاع رسانی تلگرام : sajclinic@

صفحه اطلاع رسانی اینستاگرام : sajclinic