مصرف برخی از مواد خوراکی باعث محافظت از کبد در برابر بیماری ها می شود. مواد خوراکی مانند گردو، سیر، روغن زیتون و سیب هر کدام به نوعی از کبد در برابر بیماری ها محافظت می کنند. در این مقاله از دکتر سلام مواد غذایی که از کبد در برابر بیماری ها محافظت می کنند، اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم. با ما همراه شوید.
گردو منبع خوبی از گلوتاتیون، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدانها و چربیهای غیر اشباع نیز محسوب میشود. گلوتاتیون و اسیدهای چرب به حفظ عملکرد کبد کمک میکنند.
اگرچه سموم مختلف از طرق مختلف میتوانند وارد بدن شده و بر اندامهای حیاتی تاثیر بگذارند، اما انتخابهای آگاهانه برخی مواد غذایی اثر برعکس و خاصیت سم زدایی شگفت انگیز دارد. کبد در این میان یکی از مهمترین غدد بدن است که وظیفه زدودن سموم از شر مواد مضر مانند مواد مخدر و … را دارد ضمن این که قند ذخیره شده در بدن را به قند قابل استفاده تبدیل میکند، سلولهای قرمز خون قدیمی را از بین میبرد، میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم میکند، و منجر به ذخیره آهن و پردازش هموگلوبین خون در بدن میشود.
در این میان برخی مواد غذایی اثر شگفت انگیزی برای حفظ سلامت این ارگان کلیدی بدن دارند:
سیر:
یکی از سالمترین مواد غذایی روی این سیاره است و نقش مهمی در از بین بردن سموم بدن و حفظ سلامت کبد دارد. سیر سرشار از سلنیوم است؛ ماده معدنی که مسئول افزایش آنتی اکسیدانها در بد است. سیر همچینن غنی از یک نوع اسید آمینه به نام آرژینین است که منجر به آرامش عروق خونی شده و فشار روی کبد را کاهش میدهد. سیر منبع خوبی از ویتامین ب. ۶ است که خاصیت ضد التهابی دارد. ویتامین سی موجود در سیر مسئول محافظت از بدن در برابر اکسیداسیون و آسیب سلولی است.
روغن زیتون:
تا زمانی که مصرف این نوع روغن در حد اعتدال باشد، یک منبع غذایی مفید برای از بین بردن سموم مضر بدن محسوب میشود. در واقع این نوع روغن به همراه روغن کنف، و بذر کتان پشتیبانهای عالی برای کبد برای از بین بردن سموم مضر بدن هستند.
سبزیجات تیره رنگ:
این نوع سبزیجات خنثی کننده فلزات سنگین هستند و اثرات مواد شیمیایی و آفت کشها که ممکن است در مواد غذایی وجود داشته باشد را کاهش میدهند. سبزیجات تیره رنگ به طور طبیعی تصفیه کننده خون هستند و منجر به افزایش کارایی کبد نیز میشوند.
چای سبز:
غنی از آنتی اکسیدانها به خصوص کاتچین است و به محافظت از بدن در برابر سموم و افزایش عملکرد کبد کمک میکند.
گریپ فروت:
سرشار از ویتامین سی و حاوی گلوتاتیون است. گلوتاتیون به رشد و ترمیم بافتها و تولید مواد شیمیایی و پروتئین در بدن کمک میکند. این ماده همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین ث. و آنتی اکسیدان است که به بالا رفتن تولید آنزیمهای تمیز کننده کبدی و افزایش روند پاکسازی طبیعی کبد منجر میشود.
گردو:
مانند سیر حاوی آرژینین است. گردو منبع خوبی از گلوتاتیون، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدانها و چربیهای غیر اشباع نیز محسوب میشود. گلوتاتیون و اسیدهای چرب به حفظ عملکرد کبد کمک میکنند.
سیب:
غنی از پکتین است؛ مادهای که برای حفاظت از بدن و حذف سموم از دستگاه گوارش ضروری به نظر میرسد.
زردچوبه:
حاوی ماده فعالی به نام کورکممین است؛ نوعی آنتی اکسیدان که اثرات ضد التهابی دارد و همچنین باعث تولید صفرا میشود، جریان خون را افزایش میدهد و به عنوان تصفیه کننده کبد عمل میکند.
لیمو:
نوشیدن یک لیوان آب لیمو باعث تحریک عملکرد کبد میشود و البته این کار با معده خالی توصیه میشود. لیمو سرشار از ویتامین سی و آنتی اکسیدانها برای پاک کردن سموم بدن است.
منبع: سلامت نیوز