images

طبق آخرین آمارگیری های کلی درباره دانشجویان دختر و پسر وضعیت سلامتآنها مورد بحث قرار گرفت،خواب ناکافی ،تغذیه نامناسب ،ورزش نکردن ،عدم تحرک کافی ،کم خونی ، دردهای استخوانی و اسکلتی در اکثر انها مشاهده شد.

 دکتر حمید یعقوبی صبح امروز در دومین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در دانشگاه امیرکبیر، با ارائه عملکرد کارنامه سلامت جسم دانشجویان در سال تحصیلی 92 و 93 ، ادامه داد: این گزارش با حضور بیش از 8 هزار و 500 دانشجوی جدیدالورود 74 دانشگاه انجام شده است.

یعقوبی در ادامه به آیتمهایی که برای کارنامه سلامت جسم دانشجویان به کار گرفته شده بود اشاره کرد و گفت: یکی از این آیتم ها تحرک بدنی و روزش است که دانشجویان پسر بر اساس این گزارش از وضعیت بهتری نسبت به دختران برخوردار بودند. تحرک دختران نسبت به پسران کمتر بود که لازم است مراکز بهداشت دانشگاه ها در این زمینه برنامه های لازم را داشته باشند.

وی از دیگر آیتمهای کارنامه سالم جسم دانشجویان به وضعیت دندان و الگوی خواب آنها اشاره کرد و گفت: 40 درصد دانشجویان برنامه منظمی برای خواب ندارند و در این زمینه وضعیت پسران اندکی نامطلوب تر است. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نسبت به دانشجویان کارشناسی از وضعیت خواب بهتری برخوردارند.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های زندگی امروز، زندگی با ابزاری مانند کامپیوتر است که در این زمینه دانشجویان تحصیلات تکمیلی نسبت به دیگر دانشجویان بیشتر از این ابزار استفاده می کنند.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان از دیگر آیتمهای این ارزیابی سلامت جسم به خوردن صبحانه اشاره کرد و گفت: نیمی از دانشجویان ما هر روز صبحانه نمی خورند به ویژه دانشجویان پسر، بر همین اساس از مسئولان مراکز بهداشت دانشگاه ها می خواهیم که وعده صبحانه را در دانشگاه ها جدی بگیرند.

وی به مصرف روزانه میوه و لبنیات اشاره کرد و گفت: در خصوص مصرف لبنیات دختران وضعیت بهتری دارند.

یعقوبی در ادامه به وضعیت بیماری دانشجویان اشاره کرد و گفت: در کارنامه سلامت وضعیت بیماری دانشجویان نیز ارزیابی شده است که بر این اساس 7.9 درصد از دانشجویان خستگی مزمن داشتند که در این زمینه نیز وضعیت دختران نامطلوب تر از پسران بود.

وی از دیگر آیتمها به دردهای استخوانی و اسکلتی اشاره کرد و گفت: دردهای استخوانی و اسکلتی در دختران بیش از پسران دانشجو است و همچنین دختران 6 تا 7 درصد بیشتر از پسران به ناراحتی های گوارشی دچار هستند. سردردهای دوره ای نیز در دختران دانشجو نسبت به پسران بیشتر است. همچنین کم خونی دختران بیش از پسران است.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان از دیگر آیتمهای ارزیابی سلامت جسم دانشجویان به طبقه بندی توده بدنی بر حسب جنسیت اشاره کرد و گفت: یک سوم دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه چاق یا اضافه وزن دارند. دو سوم دانشجویان ما دارای اندام متناسب هستند. 6.6 درصد دانشجویان ما دارای فشار خون، 15 درصد نیاز به چشم پزشک، 3.3 درصد وضعیت نامناسب بهداشت دندان و 7.6 مشکلات لثه دارند. 43.7 درصد این دانشجویان دندانهای پوسیده، 45.5 درصد دندانهای پر شده، 16.3 درصد دندانهای کشیده شده داشتند.

وی ادامه داد: بر اساس معایناتی که انجام شد 18 درصد این دانشجویان به پزشک ارجاع داده شدند که پزشک تشخیص داد که 60 درصد دانشجویانی که ارجاع داده شدند مشکل ندارند، تنها 8 درصد این دانشجویان نیاز به خدمات پزشکی دارند.

یعقوبی در ادامه به نکاتی در خصوص ساختار و نیروی انسانی مراکز بهداشت اشاره کرد و گفت: در 106 دانشگاه دولتی 71 مرکز بهداشت داریم که 38 مرکز بهداشت به صورت مستقل، 33 مرکز ادغام شده با مرکز مشاوره و 35 دانشگاه بدون مرکز بهداشت هستند که البته دانشگاه های کوچک و مجتمع های آموزشی را شامل می شود. تقریباً تمام دانشگاه های بزرگ دارای مرکز بهداشت هستند.

وی در ادامه به راه اندازی اداره سلامت تندرستی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این اداره سال گذشته راه اندازی شد و آیین نامه آن نیز به مراکز بهداشت و درمان ابلاغ شد که هدف آن حفظ تامین و ارتقای سطح سلامت و بهداشت است.

سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: در سال 91 از 39 دانشگاه در خصوص وضعیت نیروی انسانی آنها در مراکز بهداشت گزارش گرفتیم که بر اساس آن 28 دانشگاه حتی یک کارشناس بهداشت نداشتند که لازم است در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.