غالبا قبل و بعد از دوره عادت ماهیانه بانوان دچار تغییرات خلق و خو می شوند.. از مهمترین نشانه های رفتاری در سندروم پیش از قاعدگی در بانوان می توانیم به استرس و اضطراب اشاره کنیم. از نظر محققان عادت ماهیانه بر مغز بانوان تاثیرات منفی گذاشته و باعث اختلالات عصبی در آن ها خواهد شد.
به نقل از وبسایت معتبر WebMD سلولهای واقع در بخشی از مغز به نام هیپوکامپ نوع خاصی گیرنده در طول سیکل قاعدگی تولید میکنند. این تغییرات روی حساسیت زنان نسبت به اضطراب، افسردگی و تشنج را تأثیر میگذارند.
محققان معتقدند که هر دو هورمون شیمیایی استروژن و پروژسترون روی فعالیت سلولهای عصبی تأثیر دارند. اما مکانیزمی که در افزایش اضطراب و تشنج نقش دارد هنوز ناشناخته است.
این محققین بر این باورند که این مطالعه به طور اساسی و ریشهای اضطراب شدید و افسردگی پیش از قاعدگی که به سندروم پیش از قاعدگی (PMDD) معروف است را توجیه میکند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند 78% از زنانی که مبتلا به بیماری صرع هستند در زمان قاعدگی تشنجشان بیشتر میشود. تشنج در زنان مبتلا به صرع که با تغییرات هورمونی تحریک میشود تشنج کاتامنیال گفته میشود. این تشنج در طول سیکل قاعدگی با کم شدن سطح هورمون پروژسترون رخ میدهد.
در واقع تأثیر سیکل قاعدگی روی سلامت زنان مشخص شد. علاوه بر این حدود 5% از زنان مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی اضطراب شدید و افسردگی را در این زمان تجربه میکنند که علت اصلی آنها هنوز ناشناخته است.
این دمنوش ها را قبل از عادات ماهانه بنوشید
در این مطالعه محققان دریافتند که موشها در طول سیکل قاعدگی که سطح پروژسترون پایین است نوع خاصی از گیرندهها را که مانع فعالیت گابا میشود تولید میکنند.
این روند باعث ایجاد اختلال در مغز شده و احتمال افزایش تشنج و اضطراب را افزایش میدهد.
در طول چرخهی قاعدگی زمانی که سطح هورمون پروژسترون بالا و سطح استروژن پایین بود همانطور که پیش بینی میشد حساسیت موشها نسبت به تشنج و اضطراب کمتر شده بود.
بنابراین محققان بر این باورند که در واقع تغییرات گیرندهی GABA در برابر سطح تشنج و اضطراب در زنان مبتلا به صرع کاتامنیال و سندروم پیش از قاعدگی مسئول است.
اینفوسلامت