دارچین نوعی ادویه است که ارزش غذایی بالایی دارد و برای طعم دهی به مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.پژوهشگران در یک مطالعه جدید و با بررسی خواص تحریک سلول های چربی توسط دارچین دریافتند که این ادویه برای مقابله با چاقی نیز سودمند است.
به گزارش خبرنگار مهر، دانشمندان قبلا مشاهده کرده بودند که سینامالدئید، روغن مغذی که موجب ایجاد عطر دارچین می شود، از موش ها در مقابل چاقی و افزایش غیرعادی میزان قند خون محافظت می کند. اما مکانیسم آن به خوبی مشخص نشده بود.
محققان دانشگاه میشیگان آمریکا در این مطالعه به فهم بهتر عملکرد سینامالدئید و تعیین نقش حفاظتی آن در انسان برآمدند.
یافته های این محققان نشان می دهد سینامالدئید با تاثیر مستقیم بر سلول های چربی موجب بهوبد متابولیسم می شود و از طریق فرآیندی موسوم به ترموژنز، موجب کالری سوزی می شود.
تیم تحقیق سلول های چربی انسان را از طیف وسیعی از شرکت کنندگان آزمایش کردند. زمانیکه این سلول ها با سینامالدئید درمان شدند، محققان متوجه افزایش تجلی چندین ژن و آنزیمی شدند که در تقویت متابولیسم چربی نقش دارند.
آنها همچنین شاهد افزایش Ucp۱ و Fgf۲۱ بودند که از پروتئین های تنظیم کننده متابولیک دخیل در ترموژنز هستند.
منبع/مهرنیوز