بعد از جراحی زیبایی بینی به جهت جلوگیری از بروز برخی از مشکلات و رسیدن به بهترین نتایج جراحی زیبایی، بیماران باید به توصیه های پزشکی که توسط جراح بینی به آنها ارائه می شود به صورت دقیق و منظم عمل نمایند. البته که تخصص و تجربه جراح بسیار برای رسیدن به نتیجه مطلوب موثر است، اما به خاطر داشته باشیم که رعایت نکات توصیه شده تکمیل کننده کار جراحی زیبایی است. بنابراین تمامی این توصیه ها را با دقت کامل انجام دهید.
توصیه های لازم پس از عمل بینی
– بهتر است از مصرف غذاهای جویدنی در روزهای اول پس از عمل بینی پرهیز شود.
– تنفس از طریق بینی، 2 تا 3 ماه پس از جراحی بینی به علت التهاب شدید مخاط در مجاری هوایی دچار مشکل می شود، اما این مشکل کوتاه مدت است. پرهیز از مصرف غذاهای جویدنی در روزهای اول پس از عمل، الزامی است و هنگام خواب نیز زیر سر بیمار باید بلند باشد.
– گچ بینی از جنس فایبرگلاس است و 7 روز پس از عمل، توسط پزشک برداشته شده و بخیه ها کشیده می شود. بیمار باید هنگام برداشتن گچ و کشیدن بخیه ها به علت اندک درد احتمالی قبل از مراجعه به پزشک حمام کند تا گچ صورت خیس بخورد و راحت تر برداشته شود.
20 توصیه حیاتی از زبان دکتر سهرابی بعد از انجام جراحی بینی
1- حداقل یک روز کامل از کمپرس سرد در اطراف بینی و زیر چشم های خود استفاده نمایید.
2- در یک هفته اول از خندیدن بصورت کامل اجتناب کنید.
3- در یک هفته اول از صحبت کردن زیاد پرهیز نمایید.
4- با دهان باز عطسه کنید تا در هنگام عطسه فشار کمتری به بینی شما وارد شود.
5- در چند هفته ابتدایی بعد از جراحی، شما به دلایل تجمع ترشحات بینی دچار مشکل در تنفس خواهید شد. برای حل این مسئله شما می توانید روزانه چندین نوبت از محلول سرم نمکی و با استفاده از یک سرم 20 سی سی بینی خود را شستشو دهید و آنرا پاکیزه نمایید. اما مراقب باشید که در هنگام شستشوی بینی چسب های گچ بینی خیس نگردد.
6- از فین کردن و تخلیه ترشحات بینی پرهیز نمایید.
7- حداقل به مدت یک ماه از عینک آفتابی یا طبی استفاده نفرمایید. لنزهای طبی برای افرادی که نیاز به استفاده از عینک طبی دارند، توصیه می گردد.
توصیه: در صورت نیاز مبرم به عینک طبی، شما می توانید به مدت کوتاه به دور پل عینک خود کمی چسب بپیچید و آنرا با فاصله در صورتی که کاملا بالای بینی قرار گرفته است بر روی پیشانی خود بچسبانید. دقت داشته باشید که عینک به هیچ وجه نباید با بینی شما تماس داشته باشد.
8- حداقل به مدت یک ماه از انجام هرگونه فعالیت ورزشی شدید، داشتن رابطه ی جنسی و یا بلند نمودن هر گونه جسم سنگین پرهیز نمایید.
9- در هفته اول بعد از جراحی تنها از غذاهای آبکی، نظیر سوپ و غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی استفاده نمایید و از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن دارند، پرهیز کنید.
10- از شنا کردن در ماه های اول پرهیز کنید و تا محکم شدن کامل بینی از شیرجه زدن در آب جدا خودداری کنید که مشکلات جدی برای شما به همراه خواهد داشت.
11- در روزهای ابتدایی بعد از عمل، هنگام بلند شدن از تخت از دیگران کمک بگیرید، چون امکان بروز سرگیجه در شما وجود دارد.
12- به مدت یک ماه در هنگام خواب دو بالش در زیر سر خود قرار دهید، برای اینکه سر شما بالاتر از بقیه بدن قرار گرفته و اینکار سبب کاهش ورم در ناحیه سر خواهد شد.
13- بیشتر از لباس های دکمه دار استفاده کنید تا هنگام پوشیدن لباس برخوردی با بینی تان نداشته باشد.
14- از مسواک های نرم برای مسواک زدن استفاده نمایید.
15- سیگار نکشید و حتی الامکان از افراد سیگاری دوری کنید.
16- تا هنگامیکه بینی شما فرم و شکل خود را به دست نیاورده است از حضور در مکان های شلوغی که امکان برخورد با دیگران در آن زیاد است، مانند مترو و اتوبوس پرهیز کنید.
17- در ماه های ابتدایی بعد از جراحی از قرار گرفتن در زیر نور آفتاب و محیط های خیلی گرم نظیر سونا پرهیز نمایید. زیرا حرارت موجب تورم بافت های داخل بینی می شود، بنابراین در هنگام قرار گرفتن در زیر نور آفتاب از کلاه های لبه دار و ضد آفتاب استفاده کنید.
18- امکان دارد بینی شما تا چندین هفته پس از جراحی بی حس باشد که برگشت این حس در ناحیه سر بینی کمی بیشتر خواهد بود. هنگامیکه نوک بینی بی حس است آن را بزرگ تر احساس می کنید. ( مشابه احساسی که بعد از بی حسی دندانپزشکی در لب خود دارید) به مرور زمان با چسبیدن پوست به بینی این بی حسی مرتفع می شود، بنابراین نگرانی بابت این موضوع نداشته باشید.
19- چسبی که روی بینی شما قرار می گیرد جهت کاهش تورم و چسبیدن پوست بینی به اسکلت آن است پس حتی الامکان آن را خشک نگه دارید.
20- در روزها و هفته های اول فرم بینی شما کاملا مشخص نیست، پس از مشاهده و بررسی مداوم آن در جلوی آینه پرهیز نموده و در این روزها به دیگران اجازه اظهار نظر درباره بینی خود را ندهید.